• De inmiddels bijna beruchte oversteekplaats Kuntzelaan-Nieuwstraat-Jan van Schaffelaarstraat, was ook in 1981 enkele malen in het nieuws en werd inmiddels een aantal malen aangepast. Rechtsachter de Veluwehal. Het grote parkeerterrein aan de Kapteynstraat zou ooit bebouwd worden.

  Jan Pit
 • Ingrijpende bezuinigingsplannen ten aanzien van het onderwijs leidde in veel plaatsen tot schoolstakingen. Ook scholen in De Glind namen er aan deel.

  Jan Pit
 • In 1981 werden de restanten van het in brand gestoken oude Moluks Centrum - Molukkers spreken meestal over ' de Stichting' . opgeruimd. Later zou op deze plek het nieuwe wijkcentrum worden gebouwd dat de naam ' Batu Tjapeu' . kreeg.

  Jan Pit
 • Bvdl 24 11 Een melkmonsteraar aan het werk. Regelmatig werden bij melkveehouders monsters genomen om de melk te controleren op vetgehalte, het voorkomen ziektekiemen e.d. de melk. Meestal waren het jongeren die vroeg op pad gingen met een kistje met flesjes om daarin de melk per koe in op te vangen. Die gingen vervolgens dan naar het laboratorium van de melkfabriek.

  Jan Pit
 • In 1981 beschikte het dorp Barneveld nog over een eigen fietscrossclub, de ' Powerdevils'. Op deze foto de jeugdiger clubkampioenen. Tegenwoordig kent alleen Kootwijkerbroek nog een actieve club: de ' Flying Bikes'.

  Jan Pit
 • De Glind Schoolstaking

  Jan Pit

Vrogger 1981: bekende oversteekplek en een schoolstaking

BARNEVELD In de rubriek Vrogger publiceert de redactie uit het rijke archief van de Barneveldse Krant. Wie of wat herkent u op de foto's? Vanwege ziekte is Joop Brons, de man achter Vrogger, helaas tijdelijk uit de roulatie. Daarom verzorgt de redactie de komende weken deze rubriek, met hulp van fotograaf Jan Pit en Gerjan Crebolder. 

Label:

Vrogger