• Dick Verwoerd

Vrouw uit Harskamp gevangenis in na mishandeling

HARSKAMP De rechtbank in Arnhem heeft woensdag een 47-jarige vrouw uit Harskamp veroordeeld voor het mishandelen van haar partner. Ze krijgt een gevangenisstraf van 19 maanden, waarvan 11 maanden en 25 dagen voorwaardelijk.

De vrouw sloeg op 2 augustus 2018 met een bierfles en -glas in op haar partner. Die liep daarop in de vorm van meerdere sneeën en doorgesneden pezen ernstige verwondingen op. De rechtbank spreekt van huiselijk geweld. De psychiater constateerde bovendien een schizofrene stoornis en alcohol- en drugsproblemen bij de vrouw. Hij denkt dat de kans op herhaling groot is en wenst een streng behandelkader. Zelf geeft de vrouw aan hier gemotiveerd voor te zijn. 

PROEFTIJD De rechtbank verbindt een langere proeftijd aan de bijzondere voorwaarden dan normaal. Dit is van belang omdat volgens de rechtbank de kans groot is dat de vrouw opnieuw een gewelddadig misdrijf begaat. Aan de voorwaardelijke straf zijn voorwaarden verbonden: de vrouw moet zich laten behandelen bij een forensisch psychiatrische kliniek, gevolgd door een ambulante behandeling. Ook moet ze zich melden bij de reclassering en meewerken aan drugs- en alcoholcontroles. 

De straf is gelijk aan de eis van de officier van justitie.