• Lex van Lieshout

'Waarom geen actie voor de pluimveehouders?'

KOOTWIJKERBROEK Naar aanleiding van de negatieve gebeurtenissen bij de pluimveehouders voel ik mij nu genoodzaakt om deze brief te schrijven. Voor velen lijkt de fipronilcrisis inmiddels verleden tijd, de eieren zijn weer volop te koop.

Maar veel pluimveehouders ondervinden hiervan nog dagelijks de negatieve gevolgen. Zoals regelmatig te lezen is in deze krant, staat bij sommige pluimveehouders de toekomst van het bedrijf op het spel. Of helaas nog erger; een aantal pluimveehouders is al failliet verklaard.

In de Barneveldse Krant van woensdag 13 september staat een artikel met als kop: 'Gebaar naar pluimveehouders op zijn plaats´. ,,Het belangrijkste is dat we er nu als gemeente en samenleving voor deze zwaar getroffen boeren moeten zijn, zodat zij zich gesteund weten"

Raadslid H. van den Brink van de SGV kwam met het mooie voorstel om 150.000 euro te verdelen onder de getroffen pluimveehouders. Dit zou neerkomen op 6.000 euro per pluimveehouder. Helaas hebben deze pluimveehouders kosten gemaakt die vele malen hoger zijn dan 6.000 euro. Dus er is heel veel geld nodig. De gemeente wil dus in actie komen, nu wordt het tijd om als samenleving ook in actie te komen.

INZAMELINGSACTIE Daarom stel ik voor om als samenleving (burgers, ondernemers, kerken, scholen, sportverenigingen, etcetera) een inzamelingsactie te houden voor de getroffen pluimveehouders. Helaas kan ik dit niet alleen. Ik hoop dat er op deze manier een commissie kan worden gevormd, om de getroffen pluimveehouders te helpen.

Een inzamelingsactie voor Sint Maarten is snel opgezet. Waarom komt er geen inzamelingsactie voor de getroffen pluimveehouders?

Dick Brom

Kootwijkerbroek