• Gert Ploeg

Wegzakkend asfalt bij theaterrotonde

BARNEVELD Langzaam maar zeker zakt het asfalt bij de rotonde Bouwheerstraat/Churchillstraat de grond in. Wat er precies aan de hand is, weet de gemeente Barneveld nog niet.

Raadslid Gert Ploeg denkt dat wel te weten. De SGP’er vermoedt een lekkage in het riool nabij de rotonde voor het Schaffelaartheater. ,,Dan loopt het zand heel langzaam in dat riool, waardoor de grond eronder wegzakt. Ik weet het niet zeker, maar hier lijkt het wel op. Het is in ieder geval een proces dat heel langzaam gaat.”

VRACHTWAGENS De wegzakkende grond was hem al maanden geleden opgevallen. Ploeg maakte er melding van bij de gemeente Barneveld. ,,Maar er was even geen mogelijkheid om het aan te pakken, omdat er al druk werd gewerkt aan de Burgemeester Kuntzelaan en dat zou te veel verkeersopstoppingen in het centrum opleveren. Het is nu de vraag wanneer het wordt aangepakt, want met elke vrachtwagen die erover heen rijdt zakt het asfalt steeds iets verder weg. Een ernstige zaak.”

De gemeente Barneveld heeft inmiddels een aannemer de opdracht gegeven het wegdek op korte termijn aan te pakken, meldt gemeentewoordvoerder Bertil Rebel. ,,Die moet ook gaan uitzoeken wat er precies mis is, want dat weten we nog niet.”