• Pauw Media

Weinig animo voor Straatprijs Koningsdag

BARNEVELD Er is dit jaar weinig belangstelling voor de Straatprijs van de Oranjestichting Barneveld. Vorig jaar deden de bewoners van zeven straten er nog alles aan om op Koningsdag (donderdag 27 april) te worden uitgeroepen tot de mooist versierde straat van Barneveld; dit jaar staat de teller vooralsnog op vier. Een teleurstellend aantal, vindt het bestuur van de Oranjestichting. ,,We overwegen serieus om de wedstrijd dit jaar voor het laatst te organiseren´´, laat voorzitter Gerjan Crebolder weten. Tot 15 april hebben straten nog de mogelijkheid om zich aan te melden via info@oranjestichtingbarneveld.nl of via g.crebolder@chello.nl. Voor de nummers één, twee en drie van de einduitslag is er een bbq-pakket beschikbaar gesteld.

Ook de oproep om op de vijftigste verjaardag van koning Willem-Alexander met een versierde (bak)fiets samen met 'De Harmonie' een korte tocht door het dorp te maken, leverde tot nu toe geen aanmeldingen op. ,,Wellicht worden we op 27 april toch nog verrast door een paar spontane deelnemers.´´

Voor bezitters van een oldtimerauto is het nog steeds mogelijk om zich aan te melden voor de traditionale Oranjerit via: oldtimerrit@onranjestichtingbarneveld.nl.

Meer informatie over alle activiteiten op www.oranjestichtingbarneveld.nl