• Dusseldorp

Werkzaamheden Harskamp worden sneller uitgevoerd

HARSKAMP Dusseldorp Infra, Sloop en Milieutechniek vervangt van maandag 1 tot en met vrijdag 19 april het riool in de Dorpsstraat in Harskamp. Om de overlast zoveel mogelijk te beperken kiest de aannemer voor een versnelde uitvoering van de werkzaamheden. 

De aannemer legt op de plek van het bestaande gemengde riool een gescheiden riolering aan met 2 buizen: een voor de afvoer van afvalwater en een voor de afvoer van het regenwater. Op deze manier kan het water beter en sneller weg, waardoor bij hevige buien water op straat zoveel mogelijk verleden tijd is.

HEVIG MAAR KORT Dusseldorp voert de werkzaamheden versneld uit. ,,Het voorjaar komt eraan en met de vele campings in de omgeving betekent dat extra bezoekers voor Harskamp. Om te voorkomen dat zij en ook de inwoners lang overlast hebben van de werkzaamheden, houden we de periode van uitvoering zo kort mogelijk. Gezien de lengte van de Dorpsstraat zouden de werkzaamheden normaal zo'n zes weken duren. We kiezen echter voor 'hevig, maar kort' en daarom gaat het werk in drie weken uitgevoerd worden. Dit betekent wel dat we langere werkdagen maken en op zaterdag en soms ook 's nachts werken.''

OMLEIDINGEN In het deel van de Dorpsstraat tussen de Smachtenburgweg en de Radioweg vervangt Dusseldorp de riolering en tussen de Rietweg en de Edeseweg brengen ze nieuw asfalt aan. Tijdens de hele uitvoeringsperiode gelden omleidingsroutes voor het lokale gemotoriseerd verkeer en voor fietsers. Ook de buslijnen rijden in deze periode een andere route via de Rietweg en de Kraatsweg. Ter plekke worden de omleidingen met borden aangegeven.

Om de overlast voor de dorpskern van Harskamp te beperken, wordt het doorgaande verkeer omgeleid via de provinciale wegen. De omleidingsroutes worden met borden aangegeven. Voor voetgangers is altijd één stoep begaanbaar via de nieuwe of bestaande verharding. Dusseldorp zorgt ervoor dat de woningen altijd te voet bereikbaar blijven.

INFORMATIE Informatie over de werkzaamheden, planning, omleidingsroutes en tekeningen zijn te vinden op www.dusseldorp.nu/harskamp. Vragen over de uitvoering van de werkzaamheden kunnen gesteld worden bij Inge Bruggink, de omgevingsmanager van Dusseldorp via telefoonnummer 06-10299059 of i.bruggink@dusseldorp.nu.