• Heliflight.nl

Winkelaanbod Barneveld krijgt een 8 als rapportcijfer

BARNEVELD Inwoners en bezoekers waarderen het winkelaanbod van Barneveld gemiddeld met het rapportcijfer 8. Dat blijkt volgens de gemeente Barneveld uit het tweejaarlijkse Koopstromenonderzoek Regio Foodvalley waaraan de gemeente Barneveld ook meedeed. 

Het koopstromenonderzoek maakt onder andere inzichtelijk hoeveel wordt besteed aan dagelijkse en niet-dagelijkse artikelen, waar het winkelend publiek vandaan komt, hoe zij naar de gemeente Barneveld komen en hoe lang zij in het centrum verblijven. Daarnaast spreken zij zich uit over de kwaliteit van het winkelaanbod.

In 2018 werd volgens het onderzoek in totaal € 278 miljoen besteed aan dagelijkse en niet-dagelijkse artikelen. Inwoners van de gemeente Barneveld besteedden daarvan € 211 mln in de eigen gemeente. Overige bestedingen werden gedaan door bezoekers van buiten Barneveld.
Inwoners van de gemeente Barneveld voelen – voor het doen van bestedingen – een behoorlijke binding met de eigen gemeente. 85% van de bestedingen worden in Barneveld gedaan.

De helft van de inwoners gaat lopend of op de fiets naar de winkel. Overige bezoekers komen vooral met de auto naar Barneveld (92%).

Naast de algemene cijfers voor Barneveld heeft het onderzoek ook gekeken naar het winkelcentrum van Barneveld. Daar werd in totaal ruim € 112 mln besteed; het overgrote deel aan dagelijkse artikelen, gevolgd door mode en luxe (€ 34,4 mln), in en om het huis (€ 13,0 mln) en vrije tijd (€ 7,0 mln). De meeste bezoekers blijven maximaal een uur in het centrum van Barneveld. De waardering voor het winkelcentrum van Barneveld scoort gemiddeld een 7,8. Dat is iets beter dan de landelijke cijfers.