• Foto ter illustratie.

    Dierenpark Amersfoort

Wolvenpaar krijgt jongen: drie welpjes gespot

GARDEREN Het wolvenpaar dat rondloopt op de Noord-Veluwe heeft drie jongen gekregen, blijkt uit filmbeelden van de provincie Gelderland. Volgens de provincie hebben deskundigen bevestigd dat het gaat om drie wolvenwelpen. Het is voor het eerst in twee eeuwen dat er in Nederland wolven in het wild geboren zijn, , aldus de provincie. 

,,Dat er nu snel duidelijkheid is over de aanwezigheid van welpen, is dankzij de oplettendheid van terreinbeheerders op de Veluwe", schrijft de provincie. ,,Provincie Gelderland is daar blij mee. Provinciale Staten vroegen ook om dit actief te volgen, zodat inwoners van het gebied weten waar ze aan toe zijn." Ook laat de provincie weten dat er aanwijzingen zijn dat het mogelijk om vijf jonge wolven gaat. 

De provincie raadt inwoners aan niet actief te gaan zoeken naar de dieren. Daarom wordt de plek waar beelden zijn geschoten niet bekend gemaakt. Terreinbeheerders roepen het publiek op om de dieren met rust te laten en de natuur niet te verstoren. ,,Wolven leggen grote afstanden af. Ze kunnen dus op de hele Noord-Veluwe gespot worden." 

Bron video: Provincie Gelderland