• Gerwin van Luttikhuizen

Liesbeth van Beek interim-bestuurder Woningstichting Barneveld

BARNEVELD Woningstichting Barneveld heeft Liesbeth van Beek aangesteld als interim-bestuurder. Zij volgt tijdelijk Liesbeth Brouwer-De Jong op, die vorige maand vertrok na een 'verschil van inzicht' met de Raad van Commissarissen. Van Beek blijft aan totdat de corporatie de functie van directeur-bestuurder definitief heeft ingevuld.

Liesbeth van Beek heeft haar wortels liggen in de volkshuisvesting. Haar eerste baan was in Helmond, bij een woningcorporatie met oud bezit in een binnenstedelijk gebied met veel sociale problematiek en daarnaast een grote nieuwbouwopgave. Later werkte zij bij de gemeente Uden, in het publieke domein en daarna bij Wonen Limburg als directeur van zelfstandige vestigingen. Vervolgens was zij directeur-bestuurder bij WSG, een te saneren corporatie in Geertruidenberg, waar zij actief was in een groot netwerk van belanghouders waarin de belangen vaak tegengesteld waren.

Hierna startte zij als interim-bestuurder bij Woonstichting Gendt, waar zij zich bezighield met de verdere professionalisering van de organisatie en een onderzoek naar fusiemogelijkheden. De werving voor structurele invulling van de functie wordt direct na aanstelling van Liesbeth van Beek opgestart. Woningstichting Barneveld hoopt rond de zomer een nieuwe directeur-bestuurder te kunnen presenteren.