• ,,De keuken moest in ieder geval modern en zwart worden.''

    Nanette de Jong Fotografie
  • Marinda van de Beek in haar woonkeuken.

    Nanette de Jong Fotografie
  • Nanette de Jong Fotografie

De droomkeuken van Jacco en Marinda van de Beek

BARNEVELD Ze wonen sinds november 2018 aan de Schoutenstaat in Barneveld. Hier hebben Jacco (35) en Marinda (30) van de Beek van een oud, gedateerd huis een sfeervol stulpje gemaakt. Absolute blikvanger is de royale woonkeuken.

Linda van Maanen

Een keuken vinden we allebei belangrijk. Toen we dit huis voor de eerste keer bekeken, zagen we direct mogelijkheden voor een grote keuken met kookeiland door een muur eruit te breken en de keuken op een andere plek te plaatsen. We wilden altijd al een gave woonkeuken, los van de woonkamer. Een plek waar je lekker kunt leven met een grote eettafel erbij. Ideaal voor mijn eetclubje van zeven meiden als die gezellig komen eten", aldus Marinda, in het dagelijks leven marketing-medewerker. Jacco is zzp-schilder.

KOKEN ZO GEPIEPT Ze hadden zich vooraf goed georiënteerd op internet. De keuken moest in ieder geval modern en zwart worden. ,,Gelukkig hebben we dezelfde smaak, dus dit zat wel goed", leggen ze uit. Ze kwamen bij Van Ginkel Keukens in Barneveld terecht waar hun droomkeuken werd geschetst. ,,Ik houd erg van koken, maar hoefde niet per se allerlei luxe apparatuur erin. Maar uiteindelijk hebben we bijvoorbeeld toch voor een stoomoven gekozen. En wat ben ik nu overtuigd! Koken is een stuk gemakkelijker geworden. Het is zo'n fijn apparaat. Neem vis, dit smaakt zoveel lekkerder nu. Ook Jacco is enthousiast. Hij bereidt er daadwerkelijk alles in; eieren, rijst, noem maar op!", vertelt ze lachend.

Lees verder onder de foto

GEDURFDE KLEUREN Jacco en Marinda zijn enorm blij met het eindresultaat; een grote, strakke keuken gecombineerd met warm hout en een marmer-look blad van composiet. ,,We hebben alles samengedaan, dat maakt het gemakkelijker. We vinden het leuk om dingen te durven, zijn ook niet bang aangelegd. Kijk maar naar die muur, die is terracotta geverfd."

Ook over de samenwerking met Van Ginkel Keukens - van schets, de aankoop tot en met aftersales - is het stel tevreden. ,,Ze nemen echt de tijd voor je. Trekken je mee en laten alle opties in hun showroom zien, zoals blad, spoelbak of afzuigkap. Een goed voorbeeld is onze vaatwasser met een greeploos 'knock-frontje'; een mooie oplossing waar ze zelf mee kwamen. Het is heel leuk om te merken dat ook zij héél enthousiast zijn over de droomkeuken die jij hebt uitgezocht."

HANDIGE TIP Tot slot heeft Marinda nog een tip voor mensen die ook op keukenjacht zijn. ,,Doe vooraf veel inspiratie op, bijvoorbeeld op Pinterest. Dan heb je al een stijl te pakken. Je hoeft daar dan geen 'gedoe' over te hebben in de showroom en kunt gelijk samen gerichter op zoek. En laat je goed adviseren qua apparatuur. Er is enorm veel mogelijk."   

Aangeboden door Van Ginkel Keukens in Barneveld