Zeepkistenrace in Garderen

GARDEREN Oranjevereniging Garderen houdt vrijdag 5 juni een ,,ouderwets gezellige zeepkistenrace'' voor basisscholieren. De inschrijving is gestart. Aanleiding is de viering van de 70-jarige bevrijding van Nederland en de daarop volgende oprichting van de Garderense Oranjevereniging.

De zeepkistenrace wordt van 16.00 tot 18.00 uur gehouden op sportpark De Westeneng aan de Hogesteeg in Garderen. Naast de voetbalvelden wordt een speciaal parcours voor de zeepkistenrace uitgezet.

Er zijn in vier categorieën prijzen voor de snelste zeepkist en de origineelste. Ook is er een pechprijs. Een wedstrijdteam mag maximaal bestaan uit twee personen.

,,Uiteraard zal ook een bijpassende of spectaculaire outfit een extra puntje opleveren'', aldus de organisatie. ,,De zeepkist mag alleen maar geduwd worden en mag dus bijvoorbeeld niet op het frame van een skelter gebouwd zijn of een motortje hebben.''

Na afloop van de zeepkistenrace onthullen burgemeester Asje van Dijk en wethouder Eppie Fokkema op het sportpark een schilderij, gemaakt door leerlingen van de Prins Bernhardschool. ,,In de toekomst zal het kunstwerk wellicht in het nieuwe dorpshuis te bewonderen zijn of op een andere prominente plek in Garderen.''

Inschrijven voor de zeepkistenrace kan vóór 11 mei via: zeepkistgarderen@gmail.com.

Foto: Leerlingen van de Prins Bernhardschool kijken uit naar de race.