• Vogelvereniging Kweeklust

Zes keer in de prijzen op het NK

VOORTHUIZEN Paul van de Bunt, secretaris van vogelvereniging Kweeklust aan de Roelenengweg in Voorthuizen, heeft dinsdag tijdens het Nederlands Kampioenschap van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers zes prijzen gewonnen.

Het was voor Kweeklust een succesvol kampioenschap, omdat vier van de vijf deelnemers van de vogelvereniging in de prijzen vielen. De Stroeënaar Paul van de Bunt werd twee keer kampioen met driekleur papegaai amadine´s wildkleur, een driekleur papegaai amadine gele zwartoog en met een stel binsenastrilde wildkleur. Daarnaast won hij zilver met een bruinborstrietvink en ook nog brons met een driekleur papegaai amadine wildkleur.

PRIJZEN Rudy Polhout uit Barneveld en zijn vader Aart Polhout uit Voorthuizen, de voorzitter van Kweeklust, werden beiden kampioen. Aart met een Norwich lichtbont schimmel en Rudy met een Norwich donkerbont intensief. Terwijl Aart ook nog brons kreeg voor zijn Gloster Corona melanine schimmel.

Dirk van de Streek uit Voorthuizen won met zijn kleurkanaries: een keer zilver met een zwart-rood schimmel en tweemaal brons, met een zwart-rood intensief en een Isabel-rood schimmel.

Gerard van Veldhuizen uit Kootwijkerbroek deed ook mee aan het kampioenschap, maar hij bleef buiten de prijzen.

GOEDE VOGELS Volgens Van de Bunt wordt bij het toekennen van de prijzen gelet op ondere andere de houding, het formaat en de kleur van de vogel.

Maar het belangrijkste is volgens hem ,,dat je goede vogels hebt´´, van welk soort of met welke maat ook. ,,Voor een show moet je de vogels goed verzorgen en zorgen dat ze in een goede conditie zijn.´´

Vogelvereniging Kweeklust uit Voorthuizen heeft 120 leden en is aangesloten bij de Nederlandse Bond Van Vogelliefhebbers. De leden zijn liefhebbers en kwekers van kleurkanaries, vorm- en postuurkanaries, grote en kleine parkieten, tropische vogels, vruchten en insectenetende vogels, duiven, kwartels en wildzangvogels. De vereniging houdt met enige regelmaat vogelshows in haar clubhuis aan de Roelenengweg in Voorthuizen.