Zeumeren: 354.000 bezoekers

VOORTHUIZEN Recreatiegebied Zeumeren bij Voorthuizen trok afgelopen jaar 354.000 bezoekers, dat zijn er vierduizend meer dan in het jaar ervoor.

De Zeumerse cijfers liggen daarmee nog wel onder het gemiddelde van de afgelopen zes jaar, waarin het aantal gasten rond de 384.000 schommelt. Dat blijkt uit deze week gepubliceerde cijfers die Recreatie Gemeenschap Veluwe (RGV).

RGV exploiteert naast Zeumeren, nog achttien recreatiegebieden op de Veluwe, in het Rijk van Nijmegen, Achterhoek en Liemers. RGV spreekt wat betreft 2014 ,,een goed recreatiejaar'', waarin de organisatie 3.784.000 bezoekers verwelkomde. Dat betekent een stijging van 10,6 procent over het geheel bezien. Dit is volgens RGV te danken aan het lange recreatieseizoen. ,,Terwijl augustus erg nat en koud was kwam het zomergevoel in september en oktober weer terug. Hierdoor waren zowel het voor- als het najaar erg aangenaam.''

De toename van het aantal bezoekers wordt verder ook toegeschreven aan de toevoeging van vijf recreatiegebieden sinds eind 2013. RGV streeft ernaar gebieden het hele jaar door, dus ook op minder warme dagen, aantrekkelijk te maken met het aanbieden van al dan niet overdekte (speel)voorzieningen en ruimte bieden voor evenementen. Voorbeelden op Zeumeren zijn speelparadijs SchatEiland Zeumeren, het spelen van mini- en shortgolf en waterskiën.