• Pauw Media

Bibliotheken gemeente Barneveld sluiten de deuren

BARNEVELD De Bibliotheekvestigingen in Barneveld, Kootwijkerbroek en Voorthuizen sluiten per dinsdag 17 maart tot en met 6 april hun deuren om te voorkomen dat het virus zich kan verspreiden onder bezoekers, vrijwilligers en medewerkers.

GEZONDHEID VOOR ALLES ,,Het is voor ons onmogelijk te garanderen dat iedereen veilig is voor het virus in onze vestigingen', aldus Miranda van Ooijen, directeur van de Bibliotheek gemeente Barneveld. ,,Wij hebben geen zicht op het naleven van alle adviezen van de Rijksoverheid, door al onze bezoekers. Bovendien hebben ook openbare bibliotheken in Nederland vanuit het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bericht ontvangen dat zij er vanuit gaan dat ook bibliotheken sluiten om verspreiding van het virus zoveel mogelijk te voorkomen. Om die reden voelen wij ons genoodzaakt alle drie de vestigingen te sluiten. Onze medewerkers werken de komende periode zoveel mogelijk thuis als de functie dit toelaat. De medewerkers in de uitleen doen naast hun administratieve taken ook zoveel mogelijk alternatieve werkzaamheden. Ook onze voorleesvrijwilligers en de taalhuisvrijwilligers worden gevraagd hun afspraken met gezinnen en cursisten verder vooruit te schuiven. De gezondheid gaat voor alles'.

AANGEPASTE DIENSTVERLENING De medewerkers van de Bibliotheek zijn nog in overleg over alternatieve vormen om onze dienstverlening enigszins voort te kunnen zetten. ,,We verlengen in ieder geval de uitleenperiode met zes weken. In de sluitingsperiode wordt een eventueel boetebedrag niet verder opgebouwd. De eventuele boete tot 17 maart kan door onze leden bij heropening van de Bibliotheek, of al eerder online, worden betaald. We bekijken ook hoe we de gereserveerde boeken tóch beschikbaar kunnen stellen aan de leden die deze gereserveerd hebben. En er zijn, omdat veel mensen nu verplicht thuis moeten blijven, vanuit de Online bibliotheek extra luisterboeken beschikbaar gesteld voor iedereen. Ook als je geen lid bent. Zodra we meer duidelijkheid hebben hoe wij onze leden toch nog van dienst kunnen zijn tijdens deze periode, laten we dit weten via onze nieuwsbrief, social media en onze website. Laten we hopen dat het virus snel onder controle komt zodat we onze vestigingen weer kunnen openstellen voor iedereen.'´


 

Label:

Coronavirus