• Archieffoto van de nazomerbraderie in september bij Norschoten.

    Bram van den Heuvel

Norschoten Barneveld bij best gewaardeerde verpleeghuizen

BARNEVELD Norschoten in Barneveld behoort dit jaar volgens ZorgkaartNederland tot de tien best gewaardeerde verpleeghuizen. Alle ziekenhuizen en klinieken die in 2019 meer dan honderd waarderingen behaalden op ZorgkaartNederland zijn beoordeeld. Bij verpleeghuizen volstonden dertig of meer waarderingen om mee te kunnen doen. Norschoten heeft 42 waarderingen ontvangen met een gemiddelde van 9,0.

,,Ik ben trots op al onze medewerkers - zorg en staf - die iedere dag met heel veel liefde en aandacht voor onze cliënten goede zorg leveren'', meldt Karin Breuker van de raad van bestuur. ,,In Norschoten staan cliënten én medewerkers centraal. Er wordt écht geluisterd naar de vraag van de cliënt, om deze zoveel mogelijk met 'ja' te beantwoorden. Dat onze cliënten en hun familie de zorg ook zo ervaren, blijkt uit alle mooie waarderingen die we terugzien op ZorgkaartNederland."

Norschoten mag, zoals eerder gemeld, ook het keurmerk Beste Werkgever 2019-2020 voeren. Breuker: ,,Dit keurmerk kregen we in vervolg op ons medewerkersbelevingsonderzoek, dat we elke twee jaar laten uitvoeren door het onafhankelijke bureau Effectory. Dus we hebben alle reden om trots en dankbaar  te zijn."

SFEERMAKERS Naast de door Norschoten al benoemde goede zorg voor cliënten wijst Breuker op de vorig jaar geïntroduceerde functie van 'sfeermaker'. ,,Inmiddels zijn er honderd sfeermakers in dienst. Zij hebben extra aandacht voor de cliënt, zorgen voor plezier in de huiskamer en verminderen de werkdruk bij de zorgmedewerker. Hierdoor kan de zorgmedewerker zich vooral richten op de zorgtaken, waarvoor hij/zij ook is opgeleid.''

ZorgkaartNederland is naar eigen zeggen de grootste ervaringssite voor de Nederlandse gezondheidszorg. Na tien jaar trekt de website bijna anderhalf miljoen bezoekers per maand. Er staan meer dan 750.000 waarderingen online.