• Ziekenhuis Gelderse Vallei

'Pauselijke bloemen' voor medewerkers Ziekenhuis Gelderse Vallei

EDE ,,Bedankt voor de bloemen!" Dat zeiden ze vandaag in Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. Even daarvoor was het personeel door KRO/NCRV verrast met bloemen, die vanwege het coronavirus niet naar de paus hoeven.

Vanwege het coronavirus gaat de paasviering in Vaticaanstad dit jaar niet door. De viering is bekend en beroemd, jaarlijks komen er duizenden mensen voor naar Rome en Nederlands wordt daar door de paus traditioneel in eigen taal bedankt voor de bloemen.

Maar dit jaar geen Urbi et Orbi en ook de talloze bloemen die daarvoor van Nederland naar Vaticaanstad zouden gaan hoeven niet naar Italië. Om zorgmedewerkers te danken voor hun inzet en werkzaamheden, ging KRO/NCRV daarom vandaag zorginstellingen door het hele land langs. ,,Wij kijken om naar de helden in de zorg, omdat jullie omkijken naar Nederland", was de boodschap bij de bloemen.

In het Edese ziekenhuis zijn ze blij met de geste. ,,De paus zal dit jaar sinds tijden geen 'Bedankt voor de bloemen' zeggen. Maar wij zeggen dat wél, want we delen ze vandaag uit aan onze hardwerkende medewerkers", aldus Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Label:

Coronavirus