De Beukenhaag

Praktisch voor de tuin, prachtig voor het oog: de beukenhaag

30-03-2020, 16:19 |Van onze partner

Waarschijnlijk kent u deze haag wel, de beukenhaag. Het is immers één van de 5 meest gebruikte hagen in Nederland. Het leuke is, deze haag wordt alleen maar populairder en mensen zetten de haag op meerdere plekken in. Zo maken sommige mensen gehele bogen van beukenhagen waar men onder door kan lopen. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan met beukenhagen van maar liefst 2/2,5 meter. Bij BetuweBomen.nl kunt u deze beukenhaag kopen. In dit artikel worden de eigenschappen van de beukenhaag beschreven, leuke tuinideeën en willen we de rode beukenhaag en de haagbeuk ook nog even in het zonnetje zetten.

Eigenschappen van de beukenhaag
Als u een beukenhaag heeft/wilt, dan is het natuurlijk wel zo fijn dat deze goed tot zijn recht komt. Daarom worden hier wat belangrijke eigenschappen van de beukenhaag beschreven. Zo staat de beukenhaag het liefst in de klei-, zavel-, loss- of in de zandgrond. De beukenhaag maakt het niks uit waar hij staat. Zon of constante schaduw, de beukenhaag groeit in beide. De belangrijkste eigenschap van de beukenhaag is misschien nog wel dat deze bladhoudend is. Zo heeft u altijd privacy.

Tuinideeën
In het vorige kopje heeft u kunnen lezen dat de beukenhaag eigenlijk goed groeit op elke plek. Daarom kunnen we er ook zoveel mee doen. Het vaakst wordt de beukenhaag gebruikt als erfafscheiding. Is natuurlijk ook erg mooi, anders is er straks geen verschil tussen uw tuin en de stoep. Maar een beukenhaag kan ook goed gebruikt worden om een scheiding aan te brengen in uw tuin. Ze zijn immers het hele jaar bladhoudend. Of plant kleinere beukenhagen rondom een grote boom. Zodat er meer accijns komt te liggen op uw mooie boom.

Rode beukenhaag en haagbeuk
Wat we niet mogen vergeten is dat de rode beukenhaag en de haagbeuk er ook nog zijn. De rode beukenhaag is zeldzamer dan de groene beukenhaag, maar wordt ook steeds meer geplant. Wat we steeds vaker zien is dat mensen rode en groene beukenhagen om en om plaatsen. Hierdoor valt uw haag (en dus uw tuin) echt meer op! De haagbeuk is eigenlijk de goedkope variant van de groene beukenhaag. Deze haag is mooi, maar niet bladhoudend. Hierdoor biedt de haagbeuk in de winter geen privacy.