Nederland niet de favoriet voor de winst van het Eurovisie Songfestival in 2020

11-02-2020, 15:47 |Van onze partner

In 2020 gaat Nederland op het Eurovisie Songfestival gepresenteerd worden door Jeangu Macrooy. De singer-songwriter die geboren is in Suriname zal optreden met een zelfgemaakt nummer, maar deze is nog niet bekendgemaakt. Toch is Macrooy al redelijk bekend en populair. Zo is hij diverse keren te gast geweest in De Wereld Draait Door. Ook speelde hij in 2018 Judas in the Passion. Bovendien werd zijn allereerste single “Gold” gebruikt in een advertentie voor Game of Thrones.

Jeangu Macrooy heeft dus inmiddels al een prima CV, maar toch zien de bookmakers hem niet als de favoriet bij het Eurovisie Songfestival. Momenteel wordt namelijk verwacht dat Italië de eindzege gaat pakken in 2020. Het Zuid-Europese land stuurt Diodato met het nummer “Fai Rumore”, wat dus gezongen wordt in het Italiaans. Het is overigens verstandig om niet te veel nadruk te leggen op de huidige voorspelling van de gokkantoren. Er zitten op het moment namelijk weinig verschil tussen de deelnemers, terwijl veel landen nog niet eens bekend hebben gemaakt door wie ze gerepresenteerd gaan worden. Hierdoor is het natuurlijk lastig om nu al een voorspelling te kunnen geven. 

Over een paar maanden zal dit vele malen eenvoudiger zijn. Het zal dan duidelijk zijn welke artiesten gaan optreden, want zolang duurt het niet meer voordat het Eurovisie Songfestival gehouden gaat worden. De deelnemers van de eerste halve finale zijn namelijk al op 12 mei aan de beurt. De tweede halve finale wordt twee dagen later gehouden, waarna de finale op 16 mei zal zijn. Het wordt dit jaar natuurlijk georganiseerd in Nederland nadat Duncan Laurence er vorig jaar met de winst vandoor ging.

Laurence wist in Israël te winnen met zijn liedje “Arcade”. Hiermee bleef hij de concurrenten ruimschoots voor, waardoor de nieuwe editie van het Eurovisie Songfestival automatisch in Nederland wordt georganiseerd. Dit zal gebeuren in de Ahoy in Rotterdam. Ahoy was zeker niet de enige locatie die interesse had in het festival. Ook MECC Maastricht wilde maar al te graag het Eurovisie Songfestival organiseren in 2020. Toch werd uiteindelijk gekozen voor de Ahoy, wat eerder al het Junior Eurovisie Songfestival hostte in 2007.