Tanken In Duitsland Nog Altijd Goedkoper

19-08-2019, 14:09 |Van onze partner

De benzineprijzen in Nederland zijn de afgelopen weer iets gezakt. Bij lokale pompstations is het vaak al mogelijk om onder de € 1,60 per liter te tanken. Desondanks zijn de Duitse brandstofprijzen nog steeds lager. Duitsland heeft de afgelopen tijd de prijzen wat omhoog gebracht maar vooralsnog is het goedkoper dan in Nederland. Vakantiegangers doen er goed aan om te tanken in Duitsland. Op een volle tank kan dit vaak al 10 euro schelen.
 

Duitse Benzine Prijzen
In Duitsland zijn vrijwel alle typen brandstof goed verkrijgbaar. De meest actuele benzineprijzen fluctueren van dag tot dag. Langs de Duitse Autobahn is dit zelfs van uur tot uur. Het verschil met de Nederlands prijs is voor benzine ongeveer 20 cent. Voor Diesel is dit op dit moment slechts 4 cent.

Tankstations langs de snelweg duurder
Veel mensen tanken langs de autobahn in Duitsland. Eenvoudig maar vrij prijzig. Langs de snelweg betaal je vaak de hoofdprijs met een verschil dat kan oplopen tot 10 euro. Het is voordeliger om bij lokale tankstations te tanken. De prijzen van de tankstations kunnen wel door de dag heen fluctueren. Rond het begin van de avond zijn de prijzen lager dan tegen het einde van de avond, wanneer de prijzen vaak sterk stijgen.

Andere benamingen Duitsland
Het mag dan wel dezelfde brandstof zijn, maar de benamingen in Duitsland zijn een stukje anders. Zo is Duitsland al een tijdje overgegaan op E10 brandstof (In Nederland euro 95). E10 is een brandstof met tien procent bio-ethanol. Dit is niet geschikt voor iedere auto. Om verkeerde brandstof in je tank te voorkomen is het handig om vooraf te weten welke brandstof voor jouw auto van toepassing is. Op duitsemilieusticker.nl kan je de E-10 check doen om te zien of jouw voertuig in aanmerking komt voor deze brandstof.

Overzicht Duitse brandstoffen
Het prettigste is natuurlijk om een duidelijk overzicht te hebben van alle brandstoffen in Duitsland. Op deze site voor Duitse milieuvignetten staat een up-to-date overzicht met de benzineprijs in Duitsland. Zo zorg je ervoor dat je goed voorbereidt op vakantie gaat in Duitsland zonder onverwachte problemen.