Afbeelding
Spaarvarken

Thuis met minder inkomsten door het coronavirus? Hier zijn 5 manieren om te besparen

2 juli 2020 om 15:59 Partnercontent

Of je nu zzp’er bent of zonder ‘cruciaal’ beroep thuis zit omdat de kinderen niet naar school kunnen, de kans bestaat dat je de komende periode door de maatregelen in verband met het coronavirus inkomsten misloopt. Het gevolg daarvan is dat je moet interen en moet proberen te beknibbelen op je uitgaven. We weten immers niet hoe lang deze crisis gaat aanhouden. Maar wat kun je doen om zoveel mogelijk centen in de zak te kunnen houden? Wij geven je vijf manieren om te besparen.

Dyme: de bespaar-app
Dyme is een slimme bespaar-app die gericht is op geld besparen. De app maakt, met jouw toestemming uiteraard, gebruik van je bankgegevens en past daar een algoritme op toe dat terugkerende kosten in een helder overzicht kan plaatsen. Zo krijg je op een eenvoudige manier inzicht om je vaste uitgaven. Maar de service van Dyme gaat verder dan dat. De app geeft je ook de mogelijkheid om direct abonnementen of diensten op te zeggen. Tegen een kleine vergoeding regelen de mensen van Dyme dit dan voor je. Ook word je erop geattendeerd als je meer dan gemiddeld kwijt bent aan je vaste lasten en waar het mogelijk is om te besparen. Dyme kan voor jou onderhandelen met een aanbieder voor een nieuwe, goedkopere overeenkomst of je helpen over te stappen naar een goedkoper alternatief. Je betaalt wel een commissie op je besparing.

Een warme trui
Het is ironisch: terwijl we ons best deden om wat te doen tegen klimaatverandering, moeten we nu hopen dat de zomer zo vroeg mogelijk komt om het coronavirus te doden. Zo ver is het echter nog niet. Vooralsnog is het buiten nog een stukje kouder dan je het binnen wilt hebben, en dus vinden velen het nog steeds nodig om de verwarming een stukje omhoog te zetten. Hoewel aardgas niet meer zo duur is als het geweest is, is het als fossiele brandstof nog steeds een beste kostenpost. Hoewel de afrekening pas aan het einde van het contractjaar komt, kun je nu alvast geld besparen door wat warmere kleding aan te trekken in plaats van de verwarming omhoog te zetten. Het helpt overigens ook om zoveel mogelijk de gordijnen dicht te houden, omdat dit de kou buitenhoudt. Dit kun je prima doen in ruimtes waar je niet hoeft te zijn. Neem je deze maatregelen, dan betekent dit dat je nu al in de wetenschap kunt leven dat je wat meer geld overhoudt om aan andere belangrijke zaken uit te geven.

Aziatische weken
Ondanks al het leed en het gehamster moet er eten op tafel blijven komen. Ervaring leert dat dat de hamsterende Nederlander het vooral voorzien heeft op zaken als pasta en afbakbrood. Goedkopere, houdbare voedingsmiddelen zijn daarom al snel uitverkocht. Interessant genoeg laat men veelal Aziatische producten liggen, of dit nu een kwestie van smaak of vooroordelen is. In het Aziatische schap vindt je – meestal onderaan – ook de noedels. Die zijn goedkoop en in combinatie met een lekkere woksaus of kruidenpasta (van het huismerk, uiteraard) prima te eten.

Alleen wassen met een volle trommel
Vroeger was het een mantra van de zuinige Nederlander: wassen is duur (want stroom en warm water), dus draai geen kleine wasjes. In de huidige, gehaaste tijd wassen we al snel wanneer we iets nodig hebben zonder dat de machine vol zit. Aangezien we de komende tijd toch hoofdzakelijk thuis moeten doorbrengen, worden je kleren als het goed is ook minder snel vuil. Hou ze dus een dagje langer aan als dat kan en was alleen wanneer je ook echt een volle machine kunt draaien. Bespaar ook het gebruik van een stroom vretende wasdroger uit door alle was op te hangen.

Goedkoper gezond (en minder) eten
Er is niets mis met een gezonde levensstijl, maar zogenaamde superfoods zijn aardig aan de prijs. Met minder werk om handen heb je wellicht ook minder ‘brandstof’ nodig. Laat de superfoods daarom de komende even tijd even staan in de supermarkt, en koop betaalbaardere gezonde voeding. Stem je eetpatroon ook af op je wat je nodig hebt. Ben je minder actief door de huidige situatie in het land, dan hoef je ook minder tot je te nemen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie