Week van het Corona virus – update van Crypto

23-03-2020, 14:30 |Van onze partner

Het zal je niet zijn ontgaan, op dit moment is er een hele hoop te doen rondom het Corona virus. Dit virus is ook van invloed op de huidige cryptomarkt. In dit artikel hebben we het belangrijkste nieuws van de afgelopen paar dagen even op een rijtje gezet. Zo weet je wat beter wat je te wachten staat als je binnenkort zelf gaat handelen met behulp van een Bitcoin robot zoals Bitcoin Code. Je kunt namelijk ook in een dalende markt winst maken, zolang je het maar op de juiste manier aanpakt!

Opmerking voor de inwoners van de gemeente Barneveld. Wil je anderen in je omgeving helpen, in verband met het coronavirus, sinds zaterdag is er een speciale Facebookgroep opgericht. 

Daling met een rebound
Wanneer er een grote crash is op de beurs, worden handelaren op Wall Street vaak afgebeeld met hun handen in het haar. Altijd weer omgeven door een zee van schermen met rode cijfers. Deze week was het de beurt aan crypto. De Bitcoin-prijzen waren relatief stabiel in de hoge $7.000 aan het begin van de week, echter veranderde dit toen het donderdag werd. BTC daalde in een uur tijd dramatisch met 17% - en kwam daarmee voor het eerst sinds mei 2019 onder de 6.000 dollar. Uren later lag BTC onder de $5.000. Maar de uitverkoop was nog lang niet voorbij. Later op de avond zakte BTC in tot $3.637 om binnen enkele minuten weer boven de $5.200 uit te komen. De daling betekent dat Bitcoin op het moment van schrijven met 33% is gedaald ten opzichte van waar het vorige week was.

Een lichtpuntje aan de horizon
Maak jij je zorgen over de daling? Dit is misschien helemaal niet nodig. Een analyse van Keith Wareing suggereert dat er redenen zijn om optimistisch te zijn: de echte lange termijn beleggers zijn eer nog, nieuwkomers kunnen de markt betreden tegen lagere prijzen en catastrofale verkopen zijn nu veel minder waarschijnlijk. Het bloedbad betekent ook dat het aantal mensen dat 1 BTC bezit een nieuw record heeft bereikt. Meer dan 50 miljard dollar is de afgelopen zeven dagen van de marketcap van Bitcoin weggevaagd. De onzekerheid over de steeds verder verslechterende coronaviruspandemie betekent dat we uiteindelijk een tijdje kunnen wachten op een bounceback.

MakerDAO-community voert een stemming uit
Natuurlijk is Bitcoin niet de enige cryptovaluta die een slechte week achter de rug heeft. Ook op donderdag waren de ETH-prijzen erg veel gezakt. Dit is vooral problematisch voor de decentrale financiële gemeenschap. MakerDAO onderzocht kort het vooruitzicht van een noodstillegging nadat de crash miljoenen dollars aan schulden had achtergelaten. Er wordt nu gestemd om te bepalen hoe het leenprotocol deze crisis moet aanpakken. Ondanks de "perfecte storm" blijven veel leidinggevenden in de DeFi-gemeenschap vertrouwen hebben in het ecosysteem. Sommigen geloven dat er harde lessen zullen worden geleerd als gevolg van de crash. InstaDApp CEO Sowmay Jain zegt: "Zulke pijnlijke tijden herinneren ons eraan dat we extreem vroeg bestaan, en dat er nog veel ruimte is voor verbetering."

Toch een kleine meevaller voor deze miner
Een voormalige Bitcoin miner  is op een oude portemonnee gestuit die 1000 Bitcoins bevatte, waaronder ook talloze Bitcoin forks. Men gelooft dat de BTC lang geleden is gedolven en dat hij onlangs is gevonden op een USB-stick. De gelukkige miner, op Reddit geïdentificeerd als "whoamisoon", had zich dinsdag tot Reddit gewend voor advies over hoe hij de munten naar een exchange kon overzetten. Een bericht op donderdag suggereerde dat whoamisoon erin slaagde alles te liquideren voordat de prijzen instortten. Dit goede nieuws is een prima afsluiting om deze bijzondere week alsnog met een goed gevoel af te sluiten. Een ding is super belangrijk: wees niet al te bang en hou je munten vast. Het kan even duren, maar de markt zal er echt wel weer bovenop komen na het virus.