• Foto Rinus van Denderen

Achterveld heeft nog steeds niets

ACHTERVELD Het is Achterveld nog niet gelukt om deelname aan de nacompetitie voor promotie naar de derde klasse veilig te stellen. Na een tumultueus duel tegen De Dreef stond er een 2-2 uitslag op het scorebord. Dat was te weinig voor de thuisploeg. Nu moet Achterveld op de slotdag minimaal gelijkspelen tegen directe concurrent Schalkwijk.

Het werd geen goede, maar zeker ook geen leuke wedstrijd tussen Achterveld en De Dreef. Er waren veel onderlinge irritaties en de wedstrijd lag regelmatig stil. Helemaal op het einde toen de scheidsrechter een duwtje in de rug van Bart Kooloos voldoende vond voor een strafschop. Eerst waren er alleen luide protesten, daarna ook de nodige opstootjes op het veld, met zelfs supporters binnen de lijnen.

Toen de gemoederen tot bedaren waren gekomen mocht Friso Drewes de elfmetertrap nemen en deed dat koelbloedig. Het leverde Achterveld in ieder geval een gelijkspel op. ,,Als je kijkt naar wat we vandaag lieten zien zat er ook niet meer in voor ons. Dit is wel een terechte uitslag.''

Voor rust was Achterveld op achterstand gekomen. Rudy Baalman repareerde dat vakkundig. Na de pauze kwamen de Utrechters opnieuw op voorsprong, maar kreeg Achterveld de helpende hand van de arbiter.