• Barnevelder Matthias de Kruijf won een internationaal damtoernooi in Brussel.

    Jaap Heij

Barnevelder De Kruijf sterkste in Brussel

BARNEVELD De Barneveldse dammer Matthias de Kruijf heeft het internationale damtoernooi 'Les douze rapides de Bruxelles', oftewel de twaalf ronden van Brussel, op zijn naam geschreven.

In het sterk bezette toernooi wist Matthias de Kruijf vele gerenommeerde spelers voor te blijven. Daaronder de winnaar van vorig jaar, DES Lunteren speler Henk Klarenbeek. De Kruijf behaalde uit 12 partijen twintig punten. Hij liet de grootmeesters Anton van Berkel (19 punten) en de Belg Adiatu Adesoji Ibrahim (17) achter zich.

Dertien dammers uit Lunteren en omgeving deden mee aan dit internationale toernooi. Het toernooi was er één met vele verrassingen. De winnaar van vorig jaar, Henk Klarenbeek, had de juiste vorm thuisgelaten en moest na vier ronden al de strijd staken om de eerste plaats.
Matthias de Kruijf was wel goed op dreef en bleef in het spoor van de koploper Anton van Berkel. Hij had vrijwel het hele toernooi 1 of 2 punten minder dan Van Berkel. Maar de koploper kon de druk niet aan en verspeelde in de laatste drie ronden zijn koppositie.

De Barnevelder greep zijn kans en won de laatste ronden met als slotakkoord een mooie zege op Arjan van Galen (speler van DES).
Des-dammer Arjan van Galen werd achtste, gevolgd door Henk Klarenbeek en Sander Neutel. Zij behaalden 14 punten. Laura Timmerman werd vijftiende (13 punten). De overige Lunterse dammers eindigden in de middenmoot. Jaap Heij (16e), Michel Hendriksen (17), Evert van de Pol (19), Henk Timmer (25), Marinus Willemsen (27), Gerrit Roeterdink (30) en Jan Cysouw (34).