Barneveldse hockeyers gaan ten onder uit bij Bully

BARNEVELD In de laatste wedstrijd voor de winterstop speelden de hockeymannen uit in Oldenzaal tegen Bully. De nummer drie versloeg Barneveld met duidelijke cijfers: 5-2.


Ondanks deze nederlaag bezet Barneveld na elf wedstrijden met Eelde samen met allebei 17 punten de zesde plek. Na de winterstop starten de terugwedstrijden. MHCB-coach Robert van Lemel: ,,Na dit verlies baalt iedereen maar als we realistisch zijn dan moeten we blij zijn met wat we tot nu bereikt hebben. In de slotfase van de competitie hebben we de zwaarste tegenstanders gehad. We gaan ondanks deze nederlaag met een goed gevoel de winterstop in. We gaan alleen aanstaande vrijdag nog proberen om in de bekerwedstrijd thuis tegen Wageningen voor een stunt te zorgen." Barneveld moest het tegen Bully nog steeds stellen zonder Robert Boereboom waardoor op enkele posities omzettingen plaatsvonden. Dat pakte nu een keer niet uit zoals werd gehoopt. Bully leek na de openingsfase een te kloppen ploeg. De Oldenzaalse ploeg opende de score na tien minuten maar Maarten Bongers zorgde enkele minuten later voor de gelijkmaker. Daarna bleek Bully toch effectiever met de kansen om te gaan. De thuisclub liep voor rust uit naar een 3-1 voorsprong.

ZEER AANVALLEND Barneveld speelde gelijk vanaf het begin in de tweede helft zeer aanvallend maar het moest toch vlot een tegendoelpunt incasseren. Bully wist uit een strafcorner te scoren. Na zelfs de 5-1 en een gemiste strafbal van Barneveld, verzachtte Bart van Duinkerken met een fraai doelpunt de pijn enigszins (5-2). Het was voor Barneveld de vierde nederlaag dit seizoen. ,,Als we verliezen dan verliezen we ook met duidelijke cijfers. Dat is het enige dat nu opvalt. We hadden nu meer kunnen brengen en dat is dan wel een teleurstelling. Dan moeten wij maar meer scoren want kansen hebben we genoeg gehad. Als dat lukt dan zie je het team naar een hoger niveau groeien, nu was het in de tweede helft na de 4-1 al snel over en uit."