Barneveldse hockeysters flink ten onder

BARNEVELD Het eerste damesteam van Mixed Hockey Club Barneveld heeft het sterke spel van vorige week niet vast kunnen houden in de wedstrijd tegen HCM Arnhem. De voorlaatste wedstrijd van het seizoen verloren ze met 5-0.

Barneveld begon met een goede druk aan de wedstrijd. Toch kreeg HCM al snel ruimte om de actie in te zetten en het eerste doelpunt viel binnen tien minuten. Ondanks het feit dat beide teams veel aan de bal waren, was HCM veel effectiever. Waar Barneveld geen rendement uit de acties haalde, konden de Arnhemse dames wel een aantal keren vuren. De Barneveldse keepster Robin Renes wist samen met de verdediging veel acties onschadelijk te maken, maar konden het tweede doelpunt niet tegenhouden. Barneveld ging onrustiger spelen en HCM maakte hier opnieuw goed gebruik van. Met een 3-0 achterstand ging Barneveld de rust in. Een positieve peptalk in de rust zorgde ervoor dat Barneveld positief aan de tweede helft begon. Maar onscherp, helaas voor de Barnevelders, ook. Binnen vijf minuten wist HCM twee doelpunten te maken. MHCB werd weer wakker en zette nu ook zelf hun acties in. Een diepe bal van aanvoerster Anne-Fleur Toppen bereikte Gesley de Graaf en met een backhand werd er op doel geschoten. Dit schot ging naast. Beide teams bleven kansen afdwingen, die keer op keer onschadelijk werden gemaakt. Keepster Robin Renes hield haar doel schoon en de Barneveldse aanvallers bleven de acties doorzetten. Een schot op doel van Fleur Heller en een strafcorner mochten niet baten, waardoor de eindstand 5-0 bleef.

Ondanks het verlies zijn de Barneveldse dames zeker van klassenbehoud. Zondag spelen de dames hun laatste wedstrijd thuis tegen Almelo.