Boerdam winnaar Veluwehaltoernooi

BARNEVELD Bowler Marc Boerdam is opnieuw winnaar geworden van het Veluwehaltoernooi in Barneveld.

In totaal 32 bowlers hadden zich aangemeld voor dit toernooi en streden in de voorronde over drie games voor de acht beschikbare finaleplaatsen. Het was een spannende strijd met vaak maar kleine onderlinge verschillen, dit beloofde nog veel strijd in de finale, die ook over drie games werd gespeeld.

Riny Brink (612), Marc Boerdam (585), Ronald van de Belt (575) Melissa van Leeuwen (563), Ada Zaalmink (551), Chantal Bloklander (550), Jaap Veldhuizen (545) en Ellis van Elten (543) wisten zich te plaatsen voor de finale. In deze eindstrijd werd Riny Brink voorbij gestreefd door Marc Boerdam en Melissa van Leeuwen.

Op deze laatste avond van het bowlingseizoen werden ook de prijzen van de Huisleague uitgereikt. In de hoofdklasse viel de beslissing om het kampioenschap op de laatste speelavond. Toen kon Van Mil Tours zich tot kampioen uitroepen.

Op de voorlaatste speeldag ging de kampioensvlag bij Broekhuis Opel/Chevrolet in top. Zij werden in de eerste klasse kampioen. Geen promotie want het komende seizoen zal er nog maar één klasse zijn. Op woensdagavond werd in de duoleague Het Fietsenhuis kampioen terwijl in de trioleague Looney Tunes de beste was.

Het nieuwe seizoen begint weer op dinsdag 1 september 2015 met een ontmoetingsavond voor de senioren. Vanaf 20.30 uur is iedereen welkom op de bowlingbanen van de Veluwehal.

De jeugd begint op zaterdag 5 september. Vanaf 10.00 uur is alle jeugd van harte welkom.