Catsburg met Porsche naar Bahrein

VOORTHUIZEN Autocoureur Nick Catsburg is door Porsche uitgenodigd om op 22 november deel te nemen aan de FIA World Endurance Championship Rookie Test op het Bahrein International Circuit. De 27-jarige coureur uit Voorthuizen komt de dag na de laatste race van het seizoen in actie met een Porsche 911 RSR van het fabrieksteam.

Volgend seizoen neemt Catsburg met een Porsche 911 GT3 R deel aan het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Voor zijn officiële debuut in Amerika krijgt Catsburg nu de kans om met de GTE-versie te testen in Bahrein. Naast Catsburg zal ook Philipp Eng met de Porsche rijden. Voor Eng is het de beloning voor het behalen van de titel in de Porsche Mobil 1 Supercup.

Voor Catsburg is de test opnieuw een blijk van waardering voor zijn prestaties dit seizoen. Vorige week werd hij door het Engelse Autosport magazine al uitgeroepen tot de beste coureur in de Blancpain GT Series op basis van zijn optreden tijdens de 24 Uur van Spa met de Marc VDS BMW en verschillende races met de Reiter Engineering Lamborghini Gallardo.

Nick Catsburg zal na afloop van de FIA WEC Rookie Test direct doorreizen naar het aan Bahrein grenzende Qatar voor de laatste FIA WTCC race van het seizoen op het Losail International Circuit.

,,Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg van Porsche Motorsport. Het zal voor mij mijn eerste serieuze test in een Porsche worden. De auto heeft fantastische resultaten behaald dit jaar. Ik verwacht dan ook veel van de auto," liet Catsburg weten. ,,Het is een mooie manier om voorafgaande aan het 2016 seizoen, te starten met de samenwerking met Porsche."