• Nick Catsburg (rechts) met zijn teamgenoten Martin Tomczyk (midden) en Alexander Sims op het podium in Sebring.

    BMW Motorsport

Catsburg vliegt van podium naar podium

VOORTHUIZEN/AMERSFOORT Autocoureur Nick Catsburg is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. De geboren Voorthuizenaar eindigde zowel in het Amerikaanse Sebring als in het Duitse Nürburgring op het podium. De tweede plaats in Sebring voor het World Endurance Championship werd gevolgd door een overwinning in de VNL-race op de Nordschleife.

Nick Catsburg was opgetogen na zijn zege op het lange circuit in de Eifel. ,,De Nordschleife is het beste circuit ter wereld. Fantastisch om hier met mijn teamgenoten te winnen." De race diende voor het team van Rowe Racing als voorbereiding op de prestigieuze 24 Uur van de Nürburgring. Catsburg vormde in de BMW M6 GT3 een equipe met Marco Wittmann en John Edwards. ,,We hebben een goed gevoel overgehouden voor de 24 uursrace op dit circuit,'' aldus Catsburg, die een uitstekende stint (rijdersbeurt) kende in het middelste gedeelte van de race over 2 uur en 45 minuten.

In de 1000 mijl van Sebring eindigde Catsburg met zijn teamgenoten Martin Tomczyk en Alexander Sims voor de eerste keer in het WEC op het podium. Het super-seizoen voor de lange afstandraces begon in 2018 en eindigt in juni met de 24 Uur van Le Mans. In mei staat de 6 Uur van Spa nog op de rol in het WK.

TERUG NAAR USA Catsburg vloog na de race in Duitsland weer terug naar de Verenigde Staten. Komend weekend staat er een race op het programma voor de Intercontinental GT Challenge. Op het circuit van Laguna Seca rijdt Catsburg opnieuw in de BMW M6. De Amersfoorter komt met Christian Krognes en Mikkel Jensen uit voor Walkenhorst Motorsport. ,,Het is fijn om zo goed te beginnen. Het zijn drukke weken met heel veel reizen, maar op deze manier is dat goed vol te houden,'' aldus Catsburg. ,,We gaan vol vertrouwen naar Californië voor de 8 uurs race op Laguna Seca. Ik vind het een prachtig en uitdagend circuit en verwacht met mijn teamgenoten mee te strijden voor een hoge klassering.''

De race begint zaterdag om 17.30 uur (Nederlandse tijd).