Catsburg wil in China weer richting podium

VOORTHUIZEN Het team van LADA Sport wil zich in de WTCC race van China revancheren. Voorthuizenaar Nick Catsburg gaat in Shanghai op jacht naar de gewenste punten. Het Russische team hoopt in China over meer snelheid te beschikken dan in de voorgaande races van het World Touring Car Championship. .

Na de uitstekende prestaties halverwege het seizoen werd de LADA met extra gewicht opgezadeld. Dat speelde Catsburg en zijn teamgenoten Gabriela Tarquini en Hugo Valente danig parten in de races in Argentinië en Japan..

Op het Shanghai International Circuit in China wil Nick Catsburg zich weer in de strijd mengen om de topklasseringen.

Het Chinese circuit wordt gekenmerkt door het lange rechte stuk, waar topsnelheid van groot belang is, en de bochtensecties waar veel inhaalacties plaatsvinden.

Vorig jaar maakte Catsburg een uitstekende indruk in China. De Voorthuizenaar kwalificeerde zich als derde en reed naar een virde plaats in de race.

Nu de LADA is verlost van het extra strafgewicht neemt de kans op een goed resultaat voor Catsburg en zijn teamgenoten behoorlijk toe. ,,Ik hou van het circuit in Shanghai,'' zo zei Catsburg voor vertrek naar het verre Oosten. ,,Vorig jaar had ik één van mijn beste kwalificaties en was de vierde plaats ook goed. Ik vind het circuit geweldig omdat er een enorm lang recht stuk is waar je veel kans hebt om met remmen veel tijd of posities te winnen of te verliezen.'''

De Voorthuizenaar ziet kansen voor zijn team in China. ,,Het gewicht van onze auto was een nadeel. Nu hebben we minder gewicht en moeten we weer in staat zijn om te vechten voor de podiumplaatsen. Ik sta zevende in het kampioenschap, maar er zijn nog alle kansen om de top vijf te bereiken. Dat is mijn doel voor de resterende races."

De WTCC-races in China zijn live te zien op Eurosport 1. Zondagochtend start om 8.30 uur de openingsrace. De Hoofdrace begint om 9.30 uur.