• Christiaan Everhardus

Degenaar vertrekt toch bij Putten: ´Ik wil scoren´

LUNTEREN Totaal onverwacht gaat Rick Degenaar na dit seizoen hoofdklasser SDC Putten verlaten. De spits uit Lunteren had zijn ja-woord al gegeven aan zijn huidige club, maar de 26-jarige heeft er toch voor gekozen om elders zijn doelpunten te maken. ,,Ik wil weer echt belangrijk zijn."

Jeroen van der Veer

De vader van twee kinderen zucht nog maar eens diep. Het was geen gemakkelijke beslissing die hij nam, alleen overheerst nu wel de opluchting. Al langere tijd zat Degenaar niet goed in zijn vel en dat kwam vooral door de speelstijl van SDC Putten. ,,Ik was gewend om altijd rond de twintig doelpunten te maken en dat gebeurt nu niet. Het is niet dat het team of ik slecht spelen, maar we hebben een afwachtende speelstijl en acteren in een 4-5-1 systeem. Dat bezorgt ons veel punten, alleen krijg ik er weinig voldoening van. Ik ben spits en wil elke week scoren."

Na enkele gesprekken werd de knoop doorgehakt en sprak de ex-spits van Lunteren met de technische commissie van SDC Putten. ,,Toen is besloten dat we volgend seizoen beter uit elkaar kunnen gaan. Ik gun Putten het beste, ze zijn altijd goed voor mij geweest en daarom maak ik deze beslissing. Ze hebben niets aan een ontevreden speler."

Op de vraag of Degenaar misschien niet zijn eigen glazen ingooit, reageert hij nuchter: ,,Veel spelers zouden net als ik bij een hoofdklasser in de spits willen staan. Bij SDC Putten speel ik vrijwel alles en toch vertrek ik. Voor de buitenwacht misschien opvallend, maar voor mij een logische keuze. Plezier vind ik het allerbelangrijkste en dat heb ik als ik doelpunten kan maken."

Dat scoren gaat hij dus volgend jaar proberen te doen bij een nieuwe club. Welke dat wordt is echter nog niet duidelijk. Veel clubs hebben hun selectie voor volgend seizoen al rond, al wordt Degenaar daar niet zenuwachtig van. ,,We zullen zien wat er gaat gebeuren en op welk niveau ik ga spelen."