DES Lunteren klopt koploper

LUNTEREN DES Lunteren blijft winnen. Tegen de koploper in de hoofdklasse, Witte van Moort 2, werd een royale 13-7 overwinning behaald.

Voorlopig staat DES Lunteren virtueel minimaal een punt los op de achtervolgers. DES Lunteren heeft uit vijf wedstrijden negen punten behaald. Het Noorden volgt met zeven uit vijf. Dammers uit Oost, Dam Combinatie Fryslân en Witte van Moort 2 verzamelden zes punten uit vier wedstrijden.

Tegen Dammers uit Oost, Het Noorden en nu Witte van Moort 2 werd al gespeeld. De titelkansen stijgen.

,,Daar wordt niet aan gedacht. Elke wedstrijd scherp zijn. Dan zien we wel wat de toekomst brengt", liet het team na afloop weten. Zeker is wel dat DES goed op dreef is. Sterke tegenstanders worden professioneel op afstand gehouden, kansen die zich voordoen, worden gepakt.

KANS Aldert van Eck speelde tegen de ervaren Jan Schippers. Die wilde risico's vermijden en omdat Van Eck ook geen grote risico's wilde nemen, ontstond een vrij bloedeloze partij die na een paar uur spelen in een onvermijdelijke remise eindigde.

Intussen had Arwin Lammers een plotselinge kans gepakt. In een stand waar weinig aan de hand was, maakte zijn tegenstander een blunder en combineerde Lammers simpel naar dam.

De combinatie die Stijn Overeem uithaalde, was ingewikkelder. In een spannende omsingelingspartij ging zijn tegenstander te ver en forceerde Overeem knap de winst.

Ronald van de Beek speelde tegen een gokkende René Schippers. De 'Bonnard' die de Westerhaarder speelde, was niet goed, maar zorgde wel voor spanning en een ingewikkelde stand. De gok pakte voor hem goed uit, in een vrijwel gewonnen stand, trapte Van de Beek toch nog in een combinatie en verloor even later.

Met een 5-3 op de borden was het nog spannend, maar vanaf dat moment viel alles voor DES de goede kant op.

Erwin van Hierden had de vleugel van zijn tegenstander opgesloten en gaf deze geen kans meer op ontsnappen.

De tegenstander van Mark Sanders begon in een ingewikkelde stand te knoeien en verloor zomaar een stuk, en even later de partij.

COMPENSATIE Henk Klarenbeek kwam, geheel tegen zijn gewoonte in, een stuk achter. Hij had echter nog wat compensatie en wist de remisehaven in te varen.

Ook Arjen Timmer kwam, nadat hij één afwikkeling over het hoofd had gezien, in de problemen. Maar ook hij wist de remise te bereiken. En zo stond het 11-5 en was de zege binnen.

De dit seizoen debuterende Arno Bos heeft zijn draai in het team helemaal gevonden. Zaterdag hield hij zonder noemenswaardige problemen een van de sterkere tegenstanders, de voormalig NK-finalist Hoopman op afstand. Hij boekte opnieuw een zeer verdienstelijke remise.

Harmjan Lammers tot slot had na een moeizame omsingelingspartij een voordelig eindspel gekregen, maar dat bleek niet voldoende voor de winst. Maar de 13-7 winst was binnen.

Edervener Jan Lagerweij (arbiter) geeft het startsein, links vooraan teamleider Aldert van Eck.