DES Lunteren mist finale

LUNTEREN DES Lunteren is er niet in geslaagd de Gelderse dambekerfinale te bereiken.

Vrijdagavond werd bij het Arnhemse CTD, na sneldammen een 5-3 nederlaag geleden. In de reguliere wedstrijd werd een 4-4 gelijkspel behaald.

De damstrijd ging volgens verwachting lang gelijk op. Arjan van Galen trof het niet om tegen de veel ruilende speler Peter de Kort te moeten spelen. De Kort nam geen risico's en wist Van Galen op remise te houden.

De sterkste speler van CTD (Hin Wong) won via een aanvallende partij van Arwin Lammers. Kopman Henk Klarenbeek bracht de stand weer op gelijke hoogte. Hij boekte een belangrijke zege aan het eerste bord tegen Henk Grotenhuis ten Harkel.

De laatste partij tussen Harmjan Lammers en Thijs Gerritsen eindigde ook in remise. De eindstand werd nu 4-4 met als resultaat dat er gesneldamd moest worden.

SNELDAMMEN Bij het sneldammen ging het onnodig mis voor de Lunteranen. Bij een gelijkspel was DES-winnaar doordat in de officiële wedstrijd Henk Klarenbeek archieffoto aan het hoogste bord won.

Het zag er lang naar uit dat het opnieuw 4-4 zou worden bij het sneldammen.

Arwin Lammers, Arjan van Galen en Henk Klarenbeek voldeden aan de opdracht om remise te spelen.

Aan bord 2 ging Harmjan Lammers verrassend onderuit tegen Thijs Gerritsen.

De eindstand werd nu 5-3 in het voordeel van CTD - Arnhem. Dit viertal mag het nu opnemen tegen de titelhouder en favoriet D.E.Z 1 Culemborg.

DES Lunteren heeft zich wel geplaatst voor de landelijke bekercompetitie van de KNDB.