• DOVES

Drie medailles voor DOVES

BARNEVELD Bij de laatste plaatsingswedstrijd van de 4e divisie in Nijmegen heeft de Barneveldse gymnastiekvereniging DOVES drie medailles binnengesleept.

In de eerste ronde kwamen de jongste meisjes in actie. Baya Taberima behaalde op de balk, vloer en sprong een eerste plaats, waardoor ze allround ook de gouden medaille verdiende. Jessica de Bruijn heeft zich erg sterk verbeterd afgelopen weken, waarbij ze zo netjes turnde dat ze beloond werd met de zilveren medaille. Dana Koopmans turnde netjes, maar viel van balk, waardoor ze negende werd. Mae Slot turnde minder netjes dan ze normaal doet en moest tweemaal de balk verlaten, waardoor zij 20e werd.

In de tweede wedstrijdronde waren pupil 1-turnster Rosalie van Ramshorst en jeugd 2-turnsters Canan Celebi en Rebecca Overeem aan de beurt. Lap turnde een nette wedstrijd, maar viel van de balk bij de radslag. Zij werd 14e. Celebi en Overeem turnden beide een goede wedstrijd met kleine foutjes. Zij werden respectievelijk 14e en 15e.

In de vierde wedstrijdronde kwamen Charlotte van de Mheen, Nikita Gardenbroek en Gerlise Bijzet uit voor jeugd 1 D1. Van de Mheen turnde een erg mooie overslag over de pegasus en liet op vloer voor het eerst een arabier dubbel flikflak zien. Gardenbroek en Bijzet wisten deze wedstrijd beide met de radslag op balk te blijven. Bijzet werd 15e, Gardenbroek 18e en Van de Mheen 21e.

PECH Ook kwamen de Senioren niveau D deze ronde in actie. Hier mochten Stefanie van de Mheen, Rosaley van Oers, Joska de Graaf en Elise de Groot hun oefeningen aan de jury laten zien. De Graaf had wat pech bij brug en balk maar wist zich goed te herpakken op vloer, hier liet zij een nette vloeroefening zien. Van Oers turnde een prima wedstrijd maar had hier en daar wat kleine foutjes. Van de Mheen turnde een mooie half in half uit op sprong, en liet een mooie arabier-streksalto aan de jury zien. Van de Mheen werd 8e, Van Oers 12e en De Graaf 13e. De Groot was in vorm en turnde een goede wedstrijd, dit werd beloond met een bronzen medaille. Welke turnsters er door zijn naar de finales van de 4e, 5e en 6e divisie wordt volgende week bekend gemaakt.