• De ploeg van DWK. Voor van links naar rechts: Mara de Bruin, Ilse Volkers, Lena Minderaa, Vera Renshof, Joas Groeneveld, coach Nick v GemertAchter Jeanne Blaisse, Birgit van Buiten, Raphael Mennen, Luc de Kreek en Dylan Donkersteeg.

    Jeroen Dellebeke

DWK-jeugd jaagt op podium

BARNEVELD De zwemploeg van DWK komt van 15 tot en met 17 juni 2018 in actie op het Nederlandse Kampioenschap voor junioren jeugd.

Ten opzichte van de korte baan wedstrijden in december 2017 is de ploeg nagenoeg ongewijzigd. Jeanne Blaisse, afkomstig uit Zuid-Afrika, traint sinds drie maanden mee met DWK. Ze laat in een korte periode al flinke progressie zien op de rugslag. De andere jeugd-meiden Birgit van Buiten, Lena Minderaa, Ilse Volkers, Vera Renshof Mara de Bruin gaan voor meerdere finaleplekken. Voor Van Buiten lonkt het podium op de 50 en 100 meter (m) schoolslag 200 m rugslag. Renshof wil een aanval doen op de EYOF (Europees Jeugd Olympisch Festival)-limiet op de 100 m vrije slag. UIT ZWITSERLAND Bij de jongens zwemmen de gebroeders Hoogerwerf uit Zwitserland weer mee voor DWK. Tim en Joep wonen en trainen in Zwitserland. Joep komt uit bij de junioren 4. Voor Tim is het zijn laatste jaar in de jeugd. Volgend jaar doet hij mee met de senioren. Beiden zullen zij strijden om een plek op het podium. Joas Groeneveld heeft tijdens de regio-kampioenschappen in Nijmegen een individuele limiet gehaald op de 100 rugslag. Daarnaast zal hij deelnemen aan de estafette 4x100 m vrijeslag. Dylan Donkersteeg, Luc de Kreek Raphael Mennen maken de NJK-groep compleet. Donkersteeg start op meerdere vrije slag-nummers. Luc Raphael komt uit op de estafette 4x200 vrije slag 4x100 m wisselslag. ESTAFETTES Alle estafettes vinden plaats tijdens de finale sessies. Dit zal ongetwijfeld voor vuurwerk zorgen. Coach Nick van Gemert begeleidt de zwemmers tijdens het weekend.