• DWK

DWK laat veel minioren debuteren

BARNEVELD DWK heeft zaterdag met 28 minioren deelgenomen aan de swimkick-minioren wedstrijd in Vaassen.

Er was een groot aantal debutanten, te weten: Milouck Frunt, Tess Jansen, Rosalie Koumassa, Maryse Kuijper, Elena Looijen, Fiene van Maanen, Fay Morren, Amber Overeem, Esmee van de Pol, Fenne en Mare de Vogt en Tobias van der Zijden. Zij zwommen voor het eerst mee in het minioren circuit.

Maryse Kuijper won goud op de 25 meter rugslag en bij de 25 meter schoolslag werd ze derde. Fenne de Vogt deed ook goede zaken op deze afstanden door een eerste plaatst te behalen op de 25 meter schoolslag en een derde plaats op de 25 meter rug. Elena Looijen won goud bij de 50 meter vrije slag en nam de zilveren plak op de 25 meter rugslag mee naar huis. Amber Overeem werd tweede op de 50 meter schoolslag.

Ook de andere minioren zwommen niet ondienstelijk. Naast persoonlijke records werden er diverse kleuren medailles in de wacht gesleept. Sven Potappel wist de eerste plaats te behalen op de 50 meter rug- en de 50 meter schoolslag en Nordin Vermeer nam op de 50 meter schoolslag het zilver mee naar huis. Lili Oosting was succesvol met een derde plaats op de 100 meter rug en bij de 50 meter vrije slag won ze zilver. Ruben Baars viel in de prijzen bij de jongens 50 meter vrij en werd derde. Bas van Daatselaar werd derde op de 50 meter vlinderslag, Laura Volkers won zilver op deze afstand bij de dames. Chantal van Harten wist een persoonlijk record te behalen op de 100 meter schoolslag. Quin Frunt verbeterde zijn pr op de 50 meter vrije slag.

Er was ook succes bij de estafettes. Elin Baars, Sven Potappel, Lili Oosting en Ruben Baars werden eerste bij de 4x 25 meter wisselslag opj de 50 meter vrije slag werden Laura Volkers, Lieke van den Berg, Bas van Daatselaar en Casper van Kroesveld derde.