• Een deel van de DWK-ploeg voor het NK. Van links naar rechts: Kevin Eltink, Jeanne Blaisse, Niek Heethaar, Sanne Ditzel, Fleur Donker, Ruben Koek, Luuk Nijland, Ardi Knol, Isabel Aardema, Jurre Stammes, Vera Renshof, Lars Jacobsen, Ilse Volkers en coach Jeroen Dellebeke. Op de foto ontbreken Pauline Gouwens, Marieke van Soest, Annabel Kuipers, Mendy de Rooi, Birgit van Buiten, Max Voortman, Justus Ykema en Nino Sieling.

    DWK

DWK met riante ploeg naar NK

BARNEVELD Met een ploeg van 21 zwemmers gaat DWK dit weekend deelnemen aan de NK zwemmen in het nieuwe zwembad Amerena in Amersfoort. De ploeg is in jaren niet zo groot geweest.

De zwemmers komen meer dan zestig keer individueel in actie. Daarnaast starten de heren op de drie estafette-onderdelen, waarbij eremetaal wederom niet ondenkbaar is.

Ook de dames komen in actie op de 4x100 meter (m) wisselslag-estafette, op de eerste dag van het toernooi. Een finaleplaats behoort daarbij ook tot de mogelijkheden.

DEBUUT In actie komen de dames Fleur Donker, Sanne Ditzel, Mendy de Rooi, Isabel Aardema, Marieke van Soest, Jeanne Blaisse, Birgit van Buiten, Vera Renshof, Annabel Kuipers, Ilse Volkers en Pauline Gouwens.

Voor Kuipers is het haar debuut op het hoogste nationale niveau. Zij zwemt de 50 m schoolslag. Fleur Donker heeft met zes afstanden het zwaarste programma bij de dames, waarbij de 200 m vlinderslag haar belangrijkste afstand is.

Marieke van Soest behoort tot de medaillekandidaten bij de paralympische zwemsters.

Ruben Koek, Ardi Knol, Nino Sieling, Max Voortman, Lars Jacobsen, Niek Heethaar, Justus Ykema, Luuk Nijland en Kevin Eltink komen bij de mannen aan de start.

ESTAFETTES Eltink start alleen in de estafettes en Nijland komt zes keer in actie op de snelste nummers waarbij A-finales in het verschiet liggen.

Lars Jacobsen is rechtstreeks geplaatst voor de finale van de 400 m vrije slag in de paralympische klasses en ook hier zijn medaillekansen misschien mogelijk.

GOED GESCOORD Ook een aantal jeugdzwemsters van DWK doet mee dit NK.

Deze zwemsters hebben afgelopen weekend al goed gescoord bij het NK voor junioren en jeugd. Van Buiten, Renshof, Blaisse en Volkers kunnen mogelijk de vorm van vorige week vasthouden en extra ervaring opdoen.

De wedstrijden in Amersfoort beginnen vandaag en eindigen zondag.