• KapMakelaardij/SSS vergat zichzelf te belonen tegen koploper Zwolle en verloor met 2-3.

    Bram van den Heuvel

Eerbetoon dames SSS 1 aan Rijk Kelderman

BARNEVELD De dames van SSS 1 beginnen zaterdag hun wedstrijd tegen VoCASA 2 met een minuut stilte. Het is een eerbetoon aan de deze week overleden Rijk Kelderman. Ook roept de club oud-speelsters op om naar De Meerwaarde te komen om samen de onverwachts overleden Kelderman te herdenken.

Ruim 25 jaar lang was Rijk Kelderman betrokken bij dames. ,,Hij hield als teammanager het team draaiende en zag vele generaties speelsters komen en gaan. Om Rijk een laatste eer te bewijzen willen we graag met zoveel mogelijk oud-speelsters en trainers tijdens de minuut stilte plaatsnemen op het veld,'' zo meldt de volleybalvereniging op haar website.

De Barneveldse volleybalvereniging zoekt zoveel mogelijk speelsters die met hem hebben gewerkt. ,,Heb jij in dames 1 gespeeld toen Rijk teammanager was? Dan zouden wij het erg fijn vinden als je er zaterdag bij bent op het moment dat we Rijk herdenken. We vragen je dan om 16.45 uur aanwezig te zijn in het Sportcentrum De Meerwaarde in Barneveld,'' aldus de oproep van SSS. Het duel van KapMakelaardij/SSS dames 1 tegen VoCASA begint om 17.00 uur.

Ook voor alle overige volleybalduels in De Meerwaarde wordt zaterdag een minuut stilte gehouden ter nagedachtenis aan de dinsdag op 59-jarige leeftijd overleden Rijk Kelderman.