Elmeris Avdic schiet Barneveld naar periodetitel

BARNEVELD Bij de wedstrijd Barneveld - Elspeet stond de tweede periodetitel in de vierde klasse B op het spel. Een overwinning volstond voor beide partijen om de periodetitel te pakken. Na een spannende wedstrijd zorgde Elmeris Avdic met vier doelpunten, dat de titel met 4-3 bij Barneveld terecht kwam.

Barneveld domineerde in de eerste helft. Binnen de minuut moest de Elspeetse doelman Herald Hop naar de hoek op een schot van Illiass el Aarrass om een treffer te voorkomen. Even later moest hij opnieuw in actie komen om Adem Sanli van scoren af te houden. Barneveld bleef daarna de betere ploeg, maar Elspeet wist er wat vaker uit te komen. Zo ook in de 20e minuut. Jasper Kok kopte een lange bal door op Niels van de Steeg, die ineens inschoot. Met een uiterste krachtsinspanning kon Rinse Verwey de bal over de lat werken. In de 38e minuut kwam Elspeet volkomen tegen de verhouding in op 0-1. Rinse Verwey schoof een terugspeelbal pardoes in de voeten van Mark Spijkerboer, die vrij voor de doelman dankbaar profiteerde. Nog in dezelfde minuut kwam Barneveld op gelijke hoogte. Vanaf de aftrap volgde een aanval over verschillende schijven, die door Elmeris Avdic doeltreffend werd afgerond; 1-1. Met die stand brak de rust aan.

Na de rust domineerde Elspeet. Uit de eerste de beste Barneveldse aanval was het in de 52e minuut raak. Uit een een-tweetje met Juliën Luhulima schoot Elmeris Avdic vanaf 20 meter schitterend raak; 2-1. Drie minuten later was het echter alweer gelijk. Jan Juffer verraste met een schot van iets over de middenlijn de wat ver voor zijn doel staande Rinse Verwey. Via de onderkant van de lat viel de bal in het doel; 2-2. Elspeet probeerde door te drukken, maar gaf na een fout achterin Elmeris Avdic in de 60e minuut de ruimte door te breken. In eerste instantie kon doelman Herald Hop nog een doelpunt voorkomen, maar in de rebound kopte Elmeris Avdic de 3-2 binnen. Elspeet drukte Barneveld op eigen helft terug en kreeg een aantal hoekschoppen, waaruit Jasper Kok voor gevaarlijke situatie voor het Barneveldse doel zorgde. Aan de andere kant counterde Barneveld gevaarlijk en moest Herald Hop tweemaal naar de grond op schoten van Adem Sanli en Myron de Bruijne om een grotere achterstand voor zijn ploeg te voorkomen. In de 80e minuut bezweek de Barneveldse defensie onder de druk en kopte Colin Pluim op een voorzet van Jasper Kok de gelijkmaker achter Rinse Verwey; 3-3. Vier minuten later brak Elmeris Avdic door en liet Herald Hop met een schuiver in de verre hoek kansloos; 4-3. In de slotfase kregen beide ploegen nog mogelijkheden, maar in de stand kwam geen wijziging meer."In de eerste helft hebben we goed gespeeld. In de tweede helft vielen we wat terug. We hebben de kansen goed benut, maar we geven twee doelpunten weg. We hebben de wedstrijd verdiend over de streep getrokken", aldus een tevreden trainer Marcel Nijhuis van Barneveld.