• DWK

Ereplaatsen voor DWK-zwemmers bij 'Swimkick'

BARNEVELD Bij de zaterdag in Vaassen verzwommen Swimkick-Minioren-competitie heeft de Barneveldse zwemvereniging DWK verschillende ereplaatsen behaald. Het was het tweede deel van deze competitie.

Voor een aantal DWK'ers was dit de eerste keer dat zij aan een wedstrijd meededen. Ondanks het feit dat enkele jonge zwemmers vrij zenuwachtig waren, leden de prestaties er niet onder.

Alle zwemmers zwommen in hun eigen leeftijdscategorie. Yanou Vaessen behaalde de eerste plaats bij zowel de 25 meter (m) vrije slag als de 25 m schoolslag. Lieke van den Berg eindigde bij beide onderdelen op de tweede plaats. Sophie Woudenberg behaalde respectievelijk een derde en vijfde plaats. Casper van Koesveld eindigde tweemaal als vierde.

Bij de 25 m rugslag kwamen Ruben Baars, Quinn Frunt en Elin Baars uit. Zij eindigden respectievelijk op de derde, vierde en zevende plaats. Bij de 25 m vrije slag wist Elin Baars de derde plaats te behalen, Ruben Baars de vierde en Quinn de vijfde plek. Lily Oosting kwam uit op de 50 m vrije slag en 50 m rugslag en behaalde daarmee op beide afstanden de eerste plaats.

Voor de 50 m schoolslag en 50 m vrije slag verschenen Bas van Daatselaar, Sanne van der Pol en Lotte Schimmel aan de start. Van Daatselaar eindigde op een achtste en tiende plaats. Schimmel en Van der Pol eindigden op een zevende en achtste plaats op de vrije slag.

De coaches zeiden 'tevreden' te zijn over de wedstrijd. Het derde deel van de Swimkick-Minioren competitie wordt gezwommen op 21 januari.