• Aron van Ginkel, trainer Max Koops en Bram Vogel.

    PR Exalto Sport

Exalto Sport Lunteren oogst goud

Turnclub pakt ook zilver in Putten

LUNTEREN Bij de duo-districtsfinale Noord en Oost in Putten kleurde de eerste en tweede plaats opnieuw oranje. Lunteraan Bram Vogel eindigde voor de derde keer op de eerste plek. Aron van Ginkel kreeg voor de derde maal een zilveren medaille.

Beide turners turnden een mooie finale onder leiding van trainer/coach Max Koops. Met deze finale werd het wedstrijdseizoen van district Oost en Noord afgesloten.

Deze knappe prestaties hebben geleid tot mooie ontwikkelingen voor Bram Vogel en Aron van Ginkel.

Beide turners zijn namelijk geselecteerd voor de districtstrainingen bij één van de vier topturncentra van Nederland. De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) selecteert hiermee turntalenten uit het hele land met als doel om een selectieteam te vormen voor deelname aan de Olympische Spelen. Het is voor de Lunterse vertegenwoordigers een eer maar ook een mooie kans hieraan deel te mogen nemen.

Het behouden van deze talentstatus zal flink wat inspanning vergen van beide jongens en hun trainers.

Of het tweetal het gewenste aantal trainingsuren in Turnstede Ede kan maken is nog maar de vraag. Ook is uitbreiding van de turnfaciliteiten geen overbodige luxe. Of de gemeente Ede hierin kan ondersteunen, bijvoorbeeld in de aanstaande topsporthal, moet nog blijken.

Maar Exalto Sport Lunteren zegt alles te doen deze twee turners te ondersteunen.