Exalto Sport turnster Linde Bouw districtskampioen

LUNTEREN De successen voor Exalto Sport rijgen zich aan elkaar. Linde Bouw werd in Winterswijk districtskampioen derde divisie in haar leeftijdsklasse.

Jedidja van Kampen behaalde in Eindhoven bij de 1/8 finale eerste divisie een gouden medaille. In Eibergen, wist bij de tweede voorwedstrijd Sportacrobatiek D/E niveau, het acro duo Roos-Anna van Uum en Jessy Schuit een zilveren medaille te behalen.

De 8-jarige Jedidja van Kampen begon goed op het toestel brug en scoorde 13,967 punten. Met 14 punten op vloer en een 13,50 voor balk mocht zij het goud in ontvangst nemen. Annelies van Dijk zag in Eindhoven op het onderdeel brug een aantal elementen afgewaardeerd worden. Ze eindigde de wedstrijd sterk met een 14,15 op vloer. Dit leverde haar een achtste plaats op. Genoeg om samen met Van kampen door te gaan naar de ¼ finales.

In Winterswijk begon Linde Bouw sterk op het toestel balk (11,30), maar ging Nina Dekker twee keer van balk. Bouw deed ook goede zaken op vloer en sprong en werd bekroond tot districtskampioen. Zij plaatste zich voor de landelijke halve finale. Hoewel Nina Dekker zich goed herstelde op vloer en sprong (11,975), was de achterstand te groot. Zij eindigde in de middenmoot.

ZILVER Het acro duo Roos-Anna van Uum en Jessy Schuit behaalde bij Sportacrobatiek D/E niveau een zilveren medaille.

De Exalto Sportteams, Denise van Beek/Senne Ribbens, Sara van de Kuit/Danique van Beek, Roos-Anne van Uum/Jessy Schuit en het trio Cheyenne Spruit, Sigrid Taal en Quinty van de Kolk, kwamen aan de start.

Denise van Beek en Senne Ribbens lieten een hele nette oefening zien die beloond werd met een 24,150. Dat betekende een plaats in de regiofinale. Sara van de Kuit en Danique van Beek maakten door de zenuwen een foutje en werden twaalfde.

Het trio Cheyenne Spruit, Sigrid Taal en Quinty van de Kolk viel al in de warming-up af met een blessure.

Roos-Anna van Uum en Jessy Schuit lieten een mooie oefening zien (25,100). Het duo mocht een zilveren medaille in ontvangst nemen en plaatste zich voor de op 7 maart te houden regiofinale.