Flying Biker Bouw Drents kampioen

KOOTWIJKERBROEK Flying Biker Getty Bouw is Drents kampioen geworden bij de cruisers voor 31 jaar en ouder. Een beker en kampioenstrui vielen haar ten deel.

Veertien Flying Bikers uit Kootwijkerbroek deden mee aan de wedstrijd in een winderig Klazienaveen.

Het was een pittige baan voor de bikers, waardoor het aantal finaleplaatsen wat tegenviel. Sven van Brummelen en Joost Schalk reden samen in de klasse jongens 8 jaar. Van Brummelen reed de hele dag in de top 3 maar werd in de finale zevende. Schalk werd in de halve finale uitgeschakeld. Tim van Brummelen en Rick Schalk reden samen in de klasse jongens 10 jaar. Ze werden in de halve finale uitgeschakeld. Ruben Boorsma werd ook in de halve finale uitgeschakeld. Justin van den Brin ging er ook in de halve finale uit. Jacco Meijers en Rick van Essen reden in de klasse 13 jaar. Meijers werd na de eerste drie manches uitgeschakeld, Van Essen daarentegen haalde de finale met glans, en werd daar vijfde. Anne Wil van Dam, in de klasse 10 jaar voor girls, reed een goede dag en werd in de finale vierde. Kim van Essen, klasse girls 11 jaar, werd na de drie manches uitgeschakeld. Evita Brussen en Jenny van Dam reden in de klasse girls 12/13 jaar allebei sterke manches en werden in de finale vervolgens zesde en achtste. Getty Bouw reed deze dag ook mee bij de klasse girls 16 jaar en ouder. Ze werd na drie manches uitgeschakeld.

Aart van Dam reed in de klasse 18 jaar en ouder en met de cruisersklasse mee. In beide klasses werd hij na drie manches uitgeschakeld.

Zaterdag is de volgende regiowedstrijd in Apeldoorn.