• De selectie van KapMakelaardij/SSS. Achter van links naar rechts: Charlotte de Feiter, Nienke Cornelissen, Geralde van de Bunt, Chantal Jongetjes, Rachel Florijn en Maartje Koudijs. Voor van links naar rechts: Trainer-coach Joost Samsom, Frouke Jansen-Takken, Yolenthe van Heck, Sanne van Delen, Joke Hahn en Roelinda Nicolai.

    Erik van't Land

'Gelukkig met deze groep speelsters´

BARNEVELD ,,Sterk in de breedte, veel kwaliteit en een hecht team. Dat zijn onze drie belangrijkste peilers''. SSS-damescoach Joost Samsom kijkt hoopvol en met de nodige ambitie vooruit naar het komende seizoen, waarin de Barneveldse volleybalsters starten met een thuiswedstrijd tegen SV Dynamo-2 uit Apeldoorn.


Gerard Brom

Er is nogal wat veranderd ten opzichte van het afgelopen seizoen. Sterke speelsters vertrokken, terwijl maar liefst zeven nieuwe speelsters ingepast moeten worden. ,,Er is natuurlijk de nodige kwaliteit vertrokken en eerlijk gezegd lag dat ook in de lijn der verwachting. Op het moment dat speelsters het niveau van hun club ontgroeien moet je ze die kans geven. Om eerlijk te zijn heb ik ook niet geprobeerd dit tegen te houden. Sterker nog... ik heb ze gefeliciteerd en alle succes gewenst.''
Zo levert SSS de nodige slagkracht in met het vertrek van Daniëlle Bosman naar Flamingo's (eredivisie). Heleen van der Heijde en Danisha Willems kozen voor Alterno, terwijl Lisanne Samsom komend seizoen bij Dynamo gaat spelen in de topdivisie.

TALENTVOLLE SPEELSTERS ,,Aan de ene kant is dat natuurlijk jammer, aan de andere kant geeft ons dat de mogelijkheid om talentvolle speelsters in te passen en dat is weer geheel in lijn met de ambities van de club. We proberen nog steeds speelsters uit de eigen gelederen te laten doorstromen. Zo kan Maartje Koudijs als spelverdeelster van Meisjes-A veel ervaring opdoen en het is natuurlijk mooi dat Roelinda Nicolai, Sanne van Delen en Rachel Florijn de stap maken van dames-2 naar het eerste.''

Voor de broodnodige ervaring in de tweede divisie kan Joost Samsom een beroep doen op drie ex-Scylla speelsters. Terug op het oude nest keerde Frouke Jansen-Takken, terwijl ook Yolenthe van Heck en Charlotte de Feiter Scylla verruilden voor de clubkleuren van SSS en daarmee lijkt het team aanvallend nauwelijks aan kracht te hebben ingeboet. Gelukkig kan Joost Samsom ook het komende seizoen een beroep doen op spelverdeelster Joke Hahn, terwijl ook Mylène Schaap-van der Sloot, Nienke Cornelissen, Geralde van de Bunt en Chantal Jongetjes zijn gebleven. De selectie telt daarmee twaalf dames.

LAGERE FOUTENLAST ,,Een lagere foutenlast moet een belangrijke pijler worden om hoger te eindigen. Per set leverden we vorig seizoen te veel punten in en daar moeten we beter mee om leren gaan. Een wedstrijd kunnen lezen is daarbij van groot belang. We willen met goed en verzorgd volleybal zo hoog mogelijk eindigen en ik denk dat het een interessante competitie wordt'', zo verwacht Samsom.

Zoals het er nu voorstaat zal Joost Samsom de algehele training en coaching voor zijn rekening nemen. Bart van Garderen zag geen mogelijkheden meer om zijn actieve volleybalcarrière te combineren met een functie bij SSS. ,,Tot nu toe gaat dat prima. Afgelopen weekend speelden we voor de beker en dat leverde drie gewonnen wedstrijden op. Een mooie opsteker. Zaterdag gaat het echt beginnen. Ik kijk er naar uit en het mag duidelijk zijn dat ik gelukkig ben met deze groep speelsters''.