Goud voor Exalto Sport-turnsters

LUNTEREN Junior-turnster Annelot Groot Enzerink en jeugd-turnster Marit Goor wisten zaterdag in Nijmegen bij de eerste plaatsingswedstrijd 4e divisie goud te behalen.

Exalto Sport Lunteren kwam aan de start met Annelot Groot Enzerink, Fabienne van den Berg en Manou Maliepaard bij de eerste plaatsingswedstrijd 4e divisie in het junior-niveau. Op jeugd en seniorniveau waren de vertegenwoordigers Marit Goor, Floor Versteeg, Lu Kai van der Goot, Kiki van Dodeweerd en Eline van Ieperen.

Annelot Groot Enzerink scoorde het hoogste cijfer op sprong en het tweede cijfer op brug. Met een eindscore van 43,225 punten won zij het goud.

Fabienne van den Berg turnde ook een goede wedstrijd. Ze scoorde het vierde cijfer op balk en werd tiende in het eindklassement.

Manou Maliepaard turnde geen slechte wedstrijd maar kwam in haar scores nog te kort voor een hoge klassering.

Marit Goor scoorde het hoogste cijfer op balk, het tweede cijfer op brug en het derde cijfer op sprong. Met 51,05 punten kreeg zij de gouden medaille omgehangen.

Floor Versteeg scoorde het hoogste op brug en vloer. Wel viel ze twee keer van de balk wat haar een podiumplek kostte. Ze kwam 0,225 punten te kort voor de bronzen medaille.

Lu Kai van der Goot turnde een stabiele wedstrijd en werd zevende in het deelnemersveld van 22 turnsters.

Kiki van Dodeweerd heeft een jaar niet geturnd maar sportacrobatiek gedaan en turnt dit seizoen voor het eerst voor Exalto Sport. Op balk en vloer komt ze goed mee in dit niveau. Op brug heeft ze nog veel achterstand bij te werken. Toch gaat ze sterk vooruit en elke week zien de trainsters vooruitgang.

In het senior-niveau kwam alleen Eline van Ieperen in actie. Op de eerste twee onderdelen sprong (11,500 pnt) en brug (10,450 pnt) was niets aan te merken. De balk en haar acrobatische series verliepen minder. Met 39,600 punten eindigde Van Ieperen op een achtste plek.