Hockeyers stijgen na winst op Culemborg

BARNEVELD De Barneveldse hockeyers hebben hekkensluiter Culemborg op een 2-9 nederlaag getrakteerd. Daarmee stegen de blauwzwarten een plekje op de ranglijst; men staat nu tweede. De ploeg moet de resterende vier wedstrijden winnen om kans te maken op het kampioenschap.

Het was al snel duidelijk wat het strijdplan was van de heren uit Culemborg. Met elf man stonden zij op de eigen helft. Het was dan ook geen verrassing dat de eerste kansen in de wedstrijd voor de heren in het blauw waren. Tegen alle verhoudingen in was het de thuisspelende ploeg die op voorsprong kwamen. Barneveld liet zich niet kennen en bleef de druk opvoeren op de defensie van Culemborg. Na een mooi geplaatst schot, dat op de paal belandde, was het Leon de Ridder die scherp was en de gelijkmaker binnenschoof. Door goals van Bart van Duinkerken en Sjors-Victor Schwarz wist de bezoekende ploeg de score voor rust uit te breiden tot 1-3.

Coach Casper Claassen vertelde zijn ploeg dat ze iets scherper en rustiger moesten spelen om de counter te voorkomen. Hij wist dat de kansen zouden blijven komen en dat de score uitgebreid zou moeten worden.

Na rust deden de heren precies waar de coach om had gevraagd. De tweede helft was nauwelijks begonnen of ze kregen de eerste en tweede strafcorner van de wedstrijd. Het waren Maarten Kievits en Robert Boereboom die de 1-4 en 1-5 maakten. De kansen voor Culemborg in de tweede helft waren op één hand te tellen. Ze wisten nog wel de 2-5 te maken maar tot verdere wapenfeiten kwamen ze niet. Waar Culemborg in de eerste helft door middel van de 'scoop' onder de druk uit wist te komen, hadden de Barneveldse heren deze onder controle. De druk die Barneveld op bleef voeren was te groot en door doelpunten van Daniel de Man, Maarten Kievits, Koen Plate en Patrick de Blécourt werd de einduitslag bepaald op 2-9.

Volgende week is er geen wedstrijd in verband met Pinksteren. Zondag 27 mei speelt MHC Barneveld thuis tegen Doetinchem.