• Erik van't Land

Hockeysters de mist in

BARNEVELD De Barneveldse hockeydames speelden dit weekend een wedstrijd in Heerenveen. Quick Stick bleek met 4-2 te sterk voor Mixed Hockey Club Barneveld (MHCB).

Door de mist was het zicht op het veld erg beperkt. Hierdoor was het voor coach Peter Bos lastig om effectief te coachen. Toch begon Barneveld de wedstrijd sterk. Binnen vijf minuten kregen de gasten een strafcorner in hun voordeel. Bij het verwerken van deze strafcorner maakte Quick Stick een fout en dit zorgde direct voor nog een strafcorner. Met een hard schot werd deze door Ilse de Vogt-ten Wolde benut. Leonie Bos kon kort daarop vanaf achterin met de bal opkomen tot in de cirkel, maar dit resulteerde niet in een doelpunt. Door goed spel wist Barneveld nog enkele kansen te creëren, maar het was Quick Stick dat de 1-1 scoorde. Na dit doelpunt bleven de dames uit Heerenveen hoge druk zetten en dit resulteerde al snel in de 2-1. De Barneveldse dames lieten het hoofd niet hangen en bleven goed combineren. Nina van Dijk kreeg nog een mooie kans. Deze werd omgezet in een strafcorner, waaruit niet gescoord werd. MHCB kreeg het zwaar en moest enkele strafcorners toestaan. Uiteindelijk ging Barneveld met een 2-1 achterstand de rust in. De Barnevelders gingen met vertrouwen de tweede helft in. Het team bleef goed combineren en dwong hierdoor een strafcorner af in de eerste minuut. Deze werd gestopt door de keepster van Quick Stick.

Door uitverdedigen van Quick Stick kreeg hun spits de kans om de cirkel binnen te dringen en hieruit volgde de 3-1. Na dit doelpunt besloot Barneveld aanvallender te gaan spelen en hoopte dat er zo meer kansen benut konden worden. Door veel harde lange ballen vanuit de achterhoede kreeg Barneveld veel mogelijkheden tot scoren. De keepster van Quick Stick wist haar doel echter goed te verdedigen en maakte het de aanvalsters van Barneveld lastig.

Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd, maar toch waren het de Barneveldse dames die strafcorners creëerden uit balbezit. Door een goede voorzet van Ilse de Vogt-ten Wolde kon Stephanie Maaskant de bal in het doel van Quick Stick tippen; 3-2.

In de laatste minuten was het erg spannend. Na goed combinatiespel in de cirkel van de Barneveld werd het uiteindelijk in de laatste minuten 4-2 voor Quick Stick. Dit was tevens de eindstand. Volgende week spelen de hockeydames thuis tegen Twente.