John Martens nieuwe hoofdtrainer VVOP

VOORTHUIZEN John Martens wordt de nieuwe hoofdtrainer van voetbalvereniging VVOP.

Nadat hoofdtrainer Henk van Zoeren en de Technische Commissie bij VVOP na goed onderling overleg besloten hadden het contract van de trainer na dit seizoen niet te verlengen, hebben Klaas Visser en Theo Kool als vertegenwoordigers van de Technische Commissie verschillende gesprekken gevoerd met een aantal sollicitanten voor de vacante functie. Uit die gesprekken kwam de 32-jarige Harderwijker John Martens als meest geschikte kandidaat naar voren.

,,In die gesprekken hadden we eigenlijk direct een klik met John Martens. We lagen erg op één lijn als het gaat om beleid. VVOP wil zo hoog mogelijk voetballen met voornamelijk eigen jongens. Dat beleid sprak hem erg aan, evenals de gemoedelijkheid van een dorpsclub als VVOP", aldus Theo Kool.

BEWUSTE KEUZE John Martens is in het dagelijks leven Sales manager bij Muchachomalo. Hij heeft tijdens zijn voetbalcarrière elf jaar in de eerste elftallen van DVS '33, VVOG en FC Horst gespeeld. ,,Op mijn 29ste heb ik bewust de keuze gemaakt te stoppen als voetballer om mij volledig te kunnen richten op mijn trainerscarrière. Tijdens mijn studie aan het CIOS in Heerenveen had ik al de diploma's Trainer-Coach 3 en 2 behaald. Mijn eerste stap op het trainerspad was het drie seizoenen trainen van JO19-1 van DVS '33. Voordat ik wil gaan deelnemen aan de Trainer-Coach 1 cursus wil ik eerst aan de slag als hoofdtrainer bij de senioren. Het was voor mij dan ook een bewuste keus te solliciteren bij VVOP. Na mijn gesprekken met vertegenwoordigers uit de Technische Commissie ben ik ervan overtuigd goed te kunnen werken bij VVOP. Het is een mooie uitdaging en ik kijk nu al uit naar het komende seizoen", laat hij weten.

Voorzitter Machiel Fledderus is blij met de aanstelling van de nieuwe trainer. ,,Ik kijk terug op een prachtige tijd met Henk van Zoeren met diverse sportieve hoogtepunten. Hij bracht ons met eigen jeugd in de tweede klasse en daarvoor zijn we hem zeer erkentelijk. De laatste weken zijn we intensief bezig geweest met de aanstelling van onze nieuwe hoofdtrainer. Daar zijn we in de persoon van John Martens naar mijn mening uitstekend in geslaagd. Ik kijk dan ook al uit naar de samenwerking in het volgende seizoen", besluit Machiel Fledderus.