• Rocco Keizer (blauw shirt) in actie namens SDC Putten. De aanvaller is blij met de kans die SDVB hem geeft.

    Henk Hutten

Keizer wil de 'nieuwe nummer negen' worden bij SDV Barneveld

BARNEVELD In het restant van dit voetbalseizoen kan SDVB beschikken over Rocco Keizer. De fysiek sterke en lange spits was clubloos en kan zodoende probleemloos aansluiten bij de selectie van Johan de Man. ,,Ik ben blij dat de club mij deze kans biedt", aldus de 30-jarige. ,,Als alles goed verloopt, speel ik hier volgend seizoen ook."


Jeroen van der Veer

Het verhaal van Keizer is een bijzondere. De centrumspits speelde in de jeugd voor Hulshorst en Zwart Wit'63 en kwam via VVOG en FC Horst bij SDCP uit Putten terecht. Daar maakte hij een goede ontwikkeling door en was voor veel verdedigers een plaag in de hoofdklasse. Diverse grote ploegen benaderden de huidige inwoner van Utrecht en zijn keuze viel op het Veenendaalse DOVO.
Daar kreeg het mooie jongensboek echter een zwarte bladzijde, haalt Keizer nog een keer de herinneringen op. ,,Geen verkeerd woord over DOVO, maar een blessure heeft veel verpest. Ik raakte geblesseerd aan mijn knie en daar heb ik nooit de juiste begeleiding voor gehad. Iedere arts zei dat ik iets anders had. Ze spraken zelfs over standbeencorrecties en over helemaal stoppen met voetballen."

FRUSTRATIES Keizer besloot zijn doorlopende contract te ontbinden en zich te focussen op de revalidatie. Hij hield lang rust en aan het begin van dit seizoen vond hij onderdak bij Bennekom. Toch werd ook dit geen gelukkig huwelijk. ,,De blessure bleek helaas nog niet over en ik wilde de club, net als het geval was bij DOVO, niet tot last zijn met mijn frustraties. In goed overleg is besloten uit elkaar te gaan en ben ik gaan revalideren bij de KNVB."

De spits werkte zichzelf in het zweet en dat werd beloond. Hij kreeg groen licht van de fysiotherapeut van het Nederlands elftal. ,,Dat was een mooi moment. De fysio zei dat ik weer volledig was hersteld en aan wedstrijden kon denken. Toen ben ik gaan rondbellen en via DOVO kwam ik in contact met SDVB."
Het balletje ging snel rollen en na gesprekken hakte Keizer de knoop door. ,,Ik kon ook naar de hoofdklasse, maar het gevoel bij SDVB was simpelweg beter. De trainer, Johan de Man, is recht voor zijn raap en praat er nooit omheen. Daar hou ik van en dat heb ik nodig."

GEEN VERGOEDING Gisteravond stond Keizer voor het eerst op het SDVB-trainingsveld en vanaf nu is hij onderdeel van de A-selectie. Hij krijgt, in tegenstelling tot zijn teamgenoten, geen vergoeding. ,,Dat wil ik ook niet", zegt de sympathieke aanvaller. ,,Ik wil mijzelf geen druk op leggen en eerst helemaal fit worden. Zij bieden mij die mogelijkheid en dan wil ik niet mijn handje ophouden voor wat centen."
Speelminuten is wat Keizer nodig heeft en bij SDVB gaat hij de strijd aan met de huidige spits Rick Degenaar. ,, Aan het begin van dit seizoen, toen ik dacht bij Bennekom te spelen, hadden we een weddenschap wie het meeste ging scoren. Die heeft hij gewonnen, dus ik geef hem binnenkort wel een paar frikadellen. Ik zie het echter niet als een concurrentiestrijd tussen ons. Ik wil gewoon volledig wedstrijdfit worden en volgend seizoen de echte nummer negen worden."