• De organisatie Barneveld hardloopevenement De Kippenren bezig met de voorbereiding

    Henk Hutten

Kippenren klaar voor de start

BARNEVELD Lopers kijken er al weken naar uit en zijn ook al tijden in training om zaterdag hun beste beentje voor te kunnen zetten. Over twee dagen moet het dus gebeuren. Dan staat de achtste editie van de Kippenren Barneveld op de rol. De Ober Run is een nieuw onderdeel.

Ook dit jaar is De Ronde Tafel organisator van het sportieve evenement dat dwars door het dorp, maar ook ver daarbuiten voert. De Kippenren loopt vanaf het hart van het Barneveldse centrum op het Raadhuisplein en eindigt voor alle afstanden opnieuw op dit plein. De Kippenren, met een achtste, kwart en halve marathon is de hoofdact van de dag, maar er is ook een bedrijvenloop, een Kuikenloop voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar (georganiseerd door Ladies Circle Barneveld) en een zogeheten Ober Run. Dat is het gloednieuwe onderdeel bij de Kippenren. Cafés hebben zich kunnen inschrijven met drie deelnemers. Die lopen een soort estafette met dienbladen vol bekers water of bier. Degenen die dit het snelst doen, zijn winnaar. Inmiddels hebben zes teams zich hiervoor ingeschreven.

LAGER AANTAL Het aantal inschrijvers doet de organisatie, bij monde van Barry Keetman, deugd. ,,Maar toch ligt het aantal wel net iets lager dan vorig jaar. Op dit moment hebben we in totaal 650 inschrijvers bij de Kippenren, dat is dus inclusief bedrijvenloop. Bij de Kuikenloop hebben we 86 inschrijvers." Keetman verwacht, mede door het aanstaande mooie weer, nog wel meer lopers. ,,Ja, hoor, tot en met vrijdagavond 20.00 uur is de voorinschrijving. Er komen heus nog meer inschrijvers bij, dat weet ik wel zeker." Toch zijn er dus wat minder lopers dan vorig jaar.

,,Misschien is de echte 'loophype' wel achter de rug. Verder zijn we zaterdag niet de enige hardloopwedstrijd. Ook is er ook nog eens een evenement als Voorthuizen Straalt. Dat speelt mee."

Ook dit jaar komt het opgehaalde geld ten goede aan verschillende organisaties. Dat zijn de Stichting G-sport Barneveld, de Rudolphstichting De Glind en Rally for Kids.

GRATIS Alle lopers van de Kippenren kunnen op vertoon van hun startbewijs gratis met de Valleilijn reizen over het gehele traject Amersfoort/Ede-Wageningen.Mocht men met de auto richting Barneveld komen, dan kunnen de lopers ook gebruik maken van het Transferium in Barneveld Noord. Men kan daar gratis parkeren (250 gratis parkeerplaatsen) en met de Valleilijn op vertoon van het startbewijs gratis naar Barneveld Centrum reizen. Daginschrijving zaterdag start om 11.00 uur, alvorens er om 12.15 uur een gezamenlijke warming-up voor de 'Kuikenlopers' plaatsvindt.

De Kuikenloop zelf start om 12.30 uur. Prijsuitreiking is drie kwartier later. Daarna volgt om 13.30 uur de gezamenlijke warming-up voor de atleten van de Kippenren en bedrijvenloop. Gestart wordt een half uur later. De warming-up voor de Ober Run is om 16.00 uur. De 'wedstrijd' start een kwartier later.

Alle prijsuitreikingen vinden om 16.30 uur plaats.