• De prijswinnaars van de clubkampioenschappen van bowlingvereniging Barneveld. Onder (tweede van links) Wilfred Koops en Chantal Bloklander (derde van links).

    Gerrit de Kruijff
  • Chantal Bloklander en Wilfred Koops prolongeerden de bowlingtitel.

    Gerrit de Kruijff

Koops en Bloklander blijven de beste bowlers

BARNEVELD Bij bowlingvereniging Barneveld werden zaterdag de finales gespeeld van de verenigingskampioenschappen 2019. Chantal Bloklander en Wilfred Koops prolongeerden hun clubtitel.

Tijdens de voorronden in november 2018 en februari 2019 werden er telkens 4 games gespeeld, de beste speelsters en spelers plaatsen zich voor de finale. Hierin moest men nogmaals 4 games spelen. Er werd gespeeld in diverse klassen, afhankelijk van het pasgemiddelde, zodat spelers van gelijke sterkte elkaars tegenstander waren. De clubkampioen is diegene die de hoogste totaalscore heeft, onafhankelijk in welke klasse men uit komt.

De bekers werden uitgereikt door wethouder André van de Burgwal, die zijn collega Didi Dorrestijn verving.

Bij de dames was de deelname gering. Er hadden zich slechts acht dames opgegeven zodat de verschillende klassen dun bezet waren. In de A-klasse was Chantal Bloklander de enige deelneemster, zodat zij onbedreigd de titel kon pakken. Haar totaal was ruim voldoende om voor de vijfde keer de titel van clubkampioen in de wacht te slepen.
In de C-klasse waren drie finalistes. Hier was Lydean Koops opnieuw de sterkste en pakte haar derde titel op rij. In de finale wist zij haar voorsprong van 100 pins bijna te verdubbelen. Ingrid ten Wolde wist Coby Huisman te passeren om zo haar tweede plaats te prolongeren. Coby Huisman werd hierdoor derde.
De D-klasse kende twee finalistes die erg aan elkaar gewaagd waren. Christa de Lang had na de voorronde een kleine voorsprong op Grieta Wildeman. Het onderlinge verschil werd wel kleiner, de volgorde veranderde echter niet.


RUIME VOORSPRONG Bij de heren had Wilfred Koops in de voorronde al een ruime voorsprong opgebouwd op de 25 concurrenten. in de finale breidde hij deze verder uit zodat zijn vierde kampioenschap geen enkel moment in gevaar kwam.

In de A-klasse was Wilfred Koops oppermachtig, Ronald van de Belt kon hem geen enkel moment bedreigen zodat hij genoegen moest nemen met de tweede plaats.

In de B-klasse was Gert Jan Kelderman met een ruime voorsprong de ranglijstaanvoerder na de voorronde. In de finale liep het echter totaal niet en werd hij gepasseerd door zijn beide tegenstanders. Uiteindelijk ging Marc Boerdam met de titel aan de haal en kwam Wilbert ter Haar net 20 pins tekort en eindigde als tweede. Kelderman eindigde teleurgesteld op de derde plaats.

In de C-Klasse vijf finalisten waarvan Marco Zevenbergen en Jaap Veldhuizen na de voorronde de eerste plaats deelden. Zevenbergen nam in de finale afstand van Veldhuizen en stelde zo zijn titel veilig. De derde plaats was voor de in de finale zeer sterk spelende Karel van Dijk, die oprukte vanaf de vijfde plaats.

In de D-klasse greep Dennis Geijtenbeek de macht door in de finale zijn achterstand op Steven Kraal meer dan goed te maken. Op de derde plaats eindigde Willem Harthoorn, die geen moment uitzicht had op een hogere klassering.

De verenigingskampioenen mogen begin juli deelnemen aan de Dag der Kampioenen. Het toernooi waar alle (verenigings)kampioenen uit het hele land tegen elkaar in het strijdperk treden wordt dit jaar gespeeld in Lucky's Bowling in Warmond.